Ünnepeld meg Pécsen is a fagyi napját!

Hirdetés

Május nyolcadikán van a magyar kézműves fagylalt napja, aminek keretében a mozgalomhoz csatlakozó fagyizókban 50 százalékos kedvezménnyel nyalakodhatnánk. Igen, csak nyalakodhatnánk, ugyanis az „ünnep” általában érdektelenségbe fullad Pécsen, idén már második éve nem tartják meg az országosan, központilag szervezett eseményt. Ez ne szegje a kedvünket, ünnepeljük meg a fagyit azzal, hogy látogassunk el Pécs legjobb cukrászdáiba. A teljesség igénye nélkül, és kizárólag szubjektív ízlés alapján összegyűjtöttünk 6 helyet, ahol érdemes kipróbálni az édességet.

Levendula Kézműves Fagylaltozó

A franchise-rendszerben működő Levendulában rengeteg szokatlan, különleges ízzel találkozhatunk, mint például a rukkolás erdei gyümölcs, a chilis étcsokoládé, vagy a tokaji aszú. Készüljünk rá, hogy az átlagos gombócárakhoz képest itt drágább a fagylalt, de okkal: a különleges fagyik mesterséges adalékanyagok hozzáadása nélkül, kizárólag minőségi alapanyagokból készülnek, kézzel. Ezen felül rendszeresen vannak cukormentes, vegán, glutén-, tojás- és tejmentes fagylaltok, amiket lapáttal porcióznak a Király utcai üzletben.

Hol? Király utca 1.

Jégkuckó cukrászda

Az uránvárosiak egyik kedvenc cukrászdájában, a Jégkuckóban leginkább tiszta ízekkel találkozunk, így például – ami a helyiek nagy kedvence – többféle gyümölcsfagylalt közül válogathatunk, melyeket kizárólag prémium gyümölcskészítményekből főznek az uránvárosi cukiban. A tulajok közel hetvenféle receptből választanak ki húszfélét, melyek a szezonális gyümölcsökhöz, és az aktuális igényekhez mérten kerülnek a pultba. Természetesen itt is tudunk választani tej- és cukormentes gombócok közül, melyeket spatulával porcióznak.

Hol? Kőrösi Csoma Sándor utca 4.

Trüffel cukrászda

A Hársfa úti cukrászdába is bátran menjünk nyalakodni, akkor is, ha valamilyen „mentes” étrendet követünk. A Trüffelben ugyanis azon túl, hogy tiszta alapanyagokból, valódi gyümölcsökből és kiváló csokiból készülnek a gombócok, előszeretettel készítenek cukormentes, laktóz-, és tejfehérjementes fagyikat is. Kifejezetten különlegesek a smoothie-fagyijaik, melyek a sorbet-hoz képest sokkal krémesebb állagú gombócokat alkotnak, de a pisztáciájuk is isteni, mely olasz pisztáciapesztóból és saját pörkölésű pisztáciából készül.

Hol? Hársfa út 34.

Mischler Cakes

A Mischlerben húszféle, rendkívül változatos ízvilágú fagylaltból válogathatunk, amiből legalább három ízből tartanak cukormentes változatot is a pultban. Középárkategóriájú fagylaltjaik világszinten is kiemelkedő olasz alapanyagokból készülnek, csokoládéjuk például igazi, 54 százalékos kakaótartalmú csokiból készül, gyümölcsfagyijainkban pedig valódi gyümölcs van. Mindenképpen kóstoljuk meg a Mozart fagyijukat, amiben a mandula, a pisztácia és a csokoládé izgalmas harmóniát alkot. A gombócokat „olaszosan”, lapáttal mérve fogjuk kézhez kapni!

Hol? Bajcsy-Zsilinszky utca 11/1.

Capri cukrászda

A Capriban 24-féle fagylalt közül válogathatunk, ahol a hagyományos ízek mellett különlegességeket is kóstolhatunk: van például rumos szilva, „Capri-varázs”, quella vanília, vagy pisztáciás gránátalmás ricotta, de érdemes megkóstolni a somlói galuskás fagyijukat is. Ahogy a legtöbb helyen, itt is vannak cukor-, laktóz- és gluténmentes gombócok, de egy fagylaltkehelyre is érdemes befizetnünk. Ez utóbbiból a gyerekek is válogathatnak, például a gumimaci, Kinder, Kukac Kornél és Maya a méhecske kelyhek közül.

Hol? Citrom u. 5-7.

Jókai cukrászda

A Jókai a kevés pécsi cukik egyike, amely tisztességesen megünnepli a magyar kézműves fagylalt napját, méghozzá különleges jégkrémekkel. A május nyolcadikai „limitált kiadású” desszerteken túl azonban a házi kézműves fagylaltjaik, és sorbet-ik is a legjobb minőségű alapanyagból készülnek, porok és aromák felhasználása nélkül, egyedülállóan Pécsett. Mivel a kínálatuk napi szinten változik, ezért fix ízek nincsenek, de eper, málna, barack és szeder gyakran elérhető, és a Jókaiban érdemes megkóstolni a sóskaramelles fagyit, valamint a kókusz-lime sorbet-t is.

Hol? Jókai tér 6.

[su_note note_color=”#8ccbed”]

A magyar kézműves fagylalt napját egyedül a Ledina Cukrászda „ünnepli” 50 százalékos kedvezménnyel, az eseményhez kattintsunk ide. [/su_note]

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét