15 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapTOPPécsen nem lesz ellenzéki összefogás

Pécsen nem lesz ellenzéki összefogás

Miközben egy MSZP-P-s politikus „civil” szervezete mögé bújnak a baloldali pártok, és a Gyurcsány mostani és korábbi pártjaival szövetségre lépő Jobbik, addig az LMP úgy tűnik, hogy vállalja a pártlogót, önállóan indul ősszel. Ebből következik, hogy Pécsen nem fog össze az ellenzék. 

Az LMP hiába ajánlotta fel a baloldaliaknak, hogy bár nem elfogadható számukra továbbra sem a civilek szerint a mecseki erdők irtásáért is felelősségre vonható Péterffy Attila, mégsem indítanak ellen-polgármesterjelöltet. Az LMP azt kérte cserébe, hogy két körzetben léptessék vissza jelöltjeiket javukra, ők pedig 18 körzet helyett csak 8-ban indítanának jelöltet.

Erre az ajánlatra azonban nemet mondott az MSZP-DK-Momentum és Jobbik alkotta szövetség szerdán. A Pécsi Ellenzéki Szövetség aláírással érkező, az MSZP pécsi pártközpontjából küldött levél az LMP újabb, megszokott ekézését tartalmazza, miszerint az LMP a „Fidesz kottájából” játszik. Érdekesség, hogy korábban az MSZP-P-s Mellár Tamás – akinek az egyesülete mögé bújnak a baloldaliak – is a Fidesz B tervének tartotta Péterffyt, aki ráadásul most is egy fideszes önkormányzat cégénél dolgozik vezető beosztásban.

A baloldaliak ugyanakkor már tavaly is – sajtójukon keresztül – durván támadták az LMP-t, és a DK-sok már idén tavasszal, tehát az LMP gyenge EP-választási eredménye előtt jócskán, arról beszéltek, hogy nem tartják fontosnak az LMP bevonását az ellenzéki együttműködésbe. Az EP-választáson 5 százalék közeli eredményt produkáló Jobbikot pedig négy képviselői hellyel nyerték meg maguknak.

A LMP pénteken reagál várhatóan részletesen a baloldali vádakra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő