24 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldVádat emelt az ügyészség Gyárfás Tamás ellen

Vádat emelt az ügyészség Gyárfás Tamás ellen

Vádat emelt Fenyő János megölése ügyében Gyárfás Tamás ellen felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés miatt a Fővárosi Főügyészség. 

A főügyészség az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: Gy. Tamás és Fenyő János az 1990-es évek meghatározó jelentőségű médiavállalkozója volt. A vádlott és a sértett között az 1990-es évek közepétől üzleti vita, „hatalmi harc, és ezekből fakadóan erős személyes ellentét alakult ki”.

A vádlott 1997-ben elhatározta, hogy „a játszma végleges lezárása érdekében” megöleti a sértettet, és 1997 szeptemberében megbízott egy, az éjszakai életből közismert személyt, aki 12 millió forintért vállalta Fenyő János megölését, ám miután átvett 6 millió forint előleget, nem teljesítette a megbízást. Gyárfás Tamás ezután bízta meg Fenyő János megölésével „P. Tamást” – Portik Tamást –, akit 1994 óta ismert.

A vád szerint Portik Tamás a megbízást elfogadta, és rávette „J. R.-t” – Jozef Rohácot – Fenyő János megölésére.

Jozef Rohác 1998. február 11-én a II. kerületi Margit utcában a piros lámpánál, a gépkocsijában várakozó Fenyő Jánoshoz lépett, és egy géppisztollyal kivégezte. (A Fenyő-gyilkosság ügyében Jozef Rohácot már jogerősen elítélték.)

A Fővárosi Főügyészség „Gy. Tamás ellen felbujtóként, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntette miatt nyújtott be vádiratot a Fővárosi Törvényszékre” – áll a közleményben.

Portik Tamással kapcsolatban a Fővárosi Főügyészség korábban perújítási indítvány előterjesztésére tett javaslatot a Fellebbviteli Főügyészségnek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő