16 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
Kezdőlap#PécsVeteránautó-csodák lepték el Pécs főterét!

Veteránautó-csodák lepték el Pécs főterét!

Megtelt a pécsi Széchenyi tér csodálatos régi autócsodákkal szeptember 15-én. A motorok, Skodák, Trabantok, Moszkvicsok, és más európai nagy márkák (BMW-k, Mercedesek) mellett egy-két különleges amerikai autót is megnézhetünk.

A Pécs főterén helyet kapó autó-kiállítást a 10. Nemzetközi Veteránjármű Találkozó keretében szervezte a pécsi Oldtimer Klub, mely évente többször is szervez ehhez hasonló autós megmozdulásokat, többek között veteránbörzét is, ahol régi autó- és motoralkatrészeket, karburátorokat, lámpabúrákat, műszerfalakat, rendszámtáblákat, autós könyveket, lemezeket és mindenféle apróságokat is lehet vásárolni.

Veteránjárműnek a 30 évnél öregebb autók számítanak, ám ettől még nem lesz veterán, komoly műszaki követelményeknek kell megfelelni a minősítéshez, vagyis olyan minőségben kell restaurálni az adott járművet. A minősítésről egy bizottság dönt a közlekedési felügyelet, múzeumok, valamint a Magyar Veteránjárművesek Szövetsége közreműködésével.

Az idei őszi pécsi felvonulás kedvencei között szerepelt egy oldtimer Opel Rekord, egy hosszra és szélességre is hatalmas fekete Cadillac, Skoda 1000 MB – mely egyébként a csehországi Mlada Bolesláv kezdőbetűire utal, ahol a Skoda-gyár napjainkban is található –, és láthattunk Volkswagen Transportert, melyet „hippivagonként” is ismerünk.

Íme képgalériánk a csillogó oldtimerekről:

Cadillac Imperial – picit hosszú
De vajon hol a váltó? (Bal oldalon a gombok!)

A Skoda 1000 MB motortere
A ragyogó fényes Opel Rekord
Nem csak úgy tűnik, valóban hatalmas ez a Cadillac
Sokan megcsodálták, körbeállták
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő