22 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapJuniorNem akármilyen életfát „ültettek" pécsi diákok a Széchenyi téren

Nem akármilyen életfát „ültettek” pécsi diákok a Széchenyi téren

A bolygónk szeretetének és védelmének a fontossága, a környezettudatos életmódra történő figyelemfelhívás volt idén a célja és üzenete annak a hagyományos, Széchenyi téren rendezett látványos villámcsődületnek, melyet a pécsi ANK Kollégium szervezett és 9 városi kollégium 450 diákja vett részt benne.

A pécsi ANK Kollégium idén is megrendezte figyelemfelhívó flashmobját, azaz villámcsődületét a Széchenyi téren. Az immár hetedik pécsi kollégiumi villámcsődületen 9 pécsi kollégium 450 diákja mozdult meg egy fontos, Pécsett kiemelten kezelt cél érdekében. Mint eddig mindig, a flashmobnak komoly üzenete volt, ez idén a város által benyújtott Európa Zöld Fővárosa pályázat törekvéseivel összhangba is került: a Föld védelme, a természeti értékeink tisztelete, a fenntarthatóság volt a flashmob üzenete, épp ezért választották azt a szlogent akciójuknak, hogy „Ez az Otthonunk”. Nem véletlenül szólt a flashmob alatt Csézy azonos című dala.

Mint minden eddigi villámcsődületükkel, az idei, igencsak látványos megmozdulásukkal is pécsieknek szándékoztak pozitív példát mutatni, jó irányba befolyásolni a diákok és a pécsiek életmódját. Idén ezt egy életfa kialakításával tették meg a diákok, akik – nem mellesleg – a flashmobnak köszönhetően átélhették az összetartozás, a jó cél érdekében történő összefogás érzését és élményét.

Szilágyi Zoltán, az esemény szervezője elmondta, hogy az idei akció többértelmű üzenetet közvetít: a környezettudatosság szerepének hangsúlyozása mellett a továbblépés motívumát is megjelenítették. Az élet természetes velejárója hogy továbblépünk az élethelyzeteinkből – folytatta –, ahogy a kollégisták is kirepülnek az életbe. Ezt a fa koronájában kirajzolódó szív fehér madárrá alakulásával és kirepülésével jelenítették meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő