24 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapHírzónaMegtalálták az ausztrál pusztában eltűnt férfi holttestét

Megtalálták az ausztrál pusztában eltűnt férfi holttestét

Az ausztrál pusztában több mint két héttel ezelőtt eltűnt háromtagú társaság harmadik tagjának holttesttét találhatta meg a rendőrség.

Az ausztráliai Északi terület hatóságai egyelőre nem azonosították a holttestet, de úgy vélik, hogy a 46 éves Claire Hockridge maradványait találták meg – írja a BBC hírportálja.

Hockridge és partnere, az 52 éves Tamra McBeath-Riley, valamint barátjuk, a 40 éves Phu Tran november 19-én indult kirándulni autóval az ausztráliai Északi területen fekvő Alice Springsből, de kocsijuk a Hugh-folyó medrében ragadt. A társaság három napig próbálta a kocsit kiszabadítani, aztán szétváltak, hogy segítséget keressenek.

Tran és Hockridge az országút felé vette az irányt, McBeath-Riley az autó közelében maradt, mert aggódott, hogy kutyája, Raya nem élné túl a hosszú gyaloglást.

A rendőrség helikopterekkel kutatott a trió után. McBeath-Riley-t és Rayát 12 nap elteltével, vasárnap találták meg nagyjából 1,5 kilométerre az autótól.

Phu Tranra a járműtől nagyjából 12 kilométerre, 14 nap után bukkant rá kedden egy gazda, aki épp a földjét ellenőrizte.

A mentőakcióról tájékoztató Pauline Vicary felügyelő „csodának” nevezte McBeath-Riley és Tran túlélését, hozzátéve, hogy a párosnak úgy sikerült életben maradnia, hogy pocsolyavizet ittak.

Tran a rendőrségnek elmondta, hogy két nappal korábban váltak külön Hockridge-dzsel, miután egy kerítéshez értek. Ő követte a kerítés vonalát, ennek köszönhetően találkozott össze a gazdával.

A férfi beszámolója alapján a rendőrségnek sikerült leszűkítenie a keresést Hockridge után, és később lábnyomokat találtak, amelyek valószínűleg a nőtől származtak.

A rendőrség kedden azt mondta, félő, hogy Hockridge-nek „csak korlátozott mennyiségben, vagy egyáltalán nem áll rendelkezésére víz”.

Ausztrália távoli északi vidékén kevés az élelem- és vízforrás, miközben a napi hőmérséklet rendszeresen meghaladja a 40 Celsius-fokot.

Kiemelt képünk illusztráció.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő