16 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldJól gondoljuk meg, ha az adventi hétvégéken külföldre mennénk

Jól gondoljuk meg, ha az adventi hétvégéken külföldre mennénk

Hétvégén több határátkelőhelyen is élénkebb forgalom várható az ünnepek közeledte miatt – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata pénteken a rendőrségi honlapon.

A Baranya megyei Udvar közúti határátkelőhelyen személyforgalomban hétvégén főleg a belépő oldalon akár egyórás, a teherforgalomban a hétvége előtti és utáni napokban mindkét irányban akár másfél órás várakozás is kialakulhat.

A közlemény szerint várhatóan az év végéig az áruszállítást végző gépjárművek egyre növekvő forgalmára kell számítani. Az adventi időszakban az elmúlt évek tapasztalatai szerint a hétvégéken megnő a határ menti, úgynevezett bevásárló turizmus miatt átlépő személyek száma is, ezért szombaton és vasárnap napközben is élénkebb forgalommal lehet számolni a közúti határátkelőhelyeken.

Az utazóknak célszerű alaposabban felkészülni az utazásra, elindulás előtt tájékozódni a szomszédos országok hóviszonyairól, időjárásáról, valamint szükség szerint gondoskodni a téli autózáshoz szükséges felszerelésről (hólánc, meleg folyadék, takaró) – hívták fel a figyelmet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő