22 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapAbszolút NőMindjárt anyák napja, íme néhány ötlet!

Mindjárt anyák napja, íme néhány ötlet!

Mivel bizonytalan, hogy a következő napokban és hetekben továbbra is korlátozásokra, vagy éppen a koronavírus megfékezésére hozott szabályok enyhítésére számíthatunk, egy biztos: minden rossz és negatívum ellenére május 3-a az anyák napja. Ha igaz a hír, mi szerint mérséklik a jelenleg érvényben lévő korlátozásokat, még az is lehet, hogy édesanyánkkal beülhetünk egy kellemeset kávézni valahová. Ha azonban ez nem jó program számunkra, vagy csak még nem akarunk más emberek között lenni, íme néhány alternatíva, melyekkel örömet okozhatunk a nőnek, aki életet adott nekünk. 

Videóüzenet modern anyáknak, ha csak a távolból köszöntjük fel őket

Mostanság, mivel veszélyes lehet a személyes találkozás, az élet minden területén az online tartalomgyártás dívik, így anyák napjára is jópofa ajándék lehet egy kedves videóüzenet, akár egyedül akár családostul szerepelünk rajta. Lehet ez valamilyen performansz – ének, zene, tánc, színjáték, vers -, vagy csak néhány szívhez szóló saját gondolat, biztosan eltalál majd édesanyánk, esetleg nagyanyánk vagy akár dédnagyanyánk lelkéig. De vigyázzunk, a modern nagymamák általában imádják az interneten mutogatni a szeretteikről készült felvételeket, így mindenképpen nagyot kell alakítanunk!

Az anyák napi versmondás sosem megy ki a divatból

Habár mindenki imád büszkélkedni a csemetéjéről ilyen-olyan fellépés közben készített képekkel és videókkal, azért anyuka legyen a talpán, aki egy 2-3 órás anyák napi műsor után még mindig őszintén tud mosolyogni. Ezt a fontos, ámde kissé megerőltető összejövetelt most persze igen kellemetlen okból „ússzák meg” az édesanyák, hiszen az oktatási intézményeket ideiglenesen be kellett zárni a világjárvány miatt. Ennek ellenére, néhány pécsi óvónőnek hála akár otthon is kedveskedhet a gyermek egy alkalomhoz illő verssel édesanyjának. Hogy hogyan, arról korábban ITT írtunk. Felhívjuk rá a figyelmet, hogy a piciknek esetleg szükségük lehet apukájuk vagy egy nagyobb testvér segítségére.

Ha valami hazai különlegességgel lepnénk meg…

Tele az összes hírlap azzal, hogy a vállalkozók nagy bajba kerülhetnek a koronavírus gazdasági következményei miatt. Ha támogatnánk egy magyar vállalkozást és persze egyedi ajándékkal varázsolnánk mosolyt édesanyánk arcára, keressük fel bátran a #vegyélhazait Facebook-csoportot és válogassunk a jobbnál jobb ötletek közül! Siessünk, mert a csoport rendkívül népszerű és talán már nem is tudja vállalni a megrendelésünket ilyen kevéssel az ünnep előtt a kiszemelt szolgáltató!

Forrás: #vegyélhazait Facebook

Ezer család énekel a Ringatóval anyák napján

A Ringató foglalkozásvezetők nagy közössége és a Fiatal Családosok Klubja lelkes csapata összefogott, és mindenki a saját otthona biztonságában dolgozott azért, hogy anyák napján megszólaljanak a foglalkozások dalai, ölbéli játékai, mondókái. További részletek ITT.

 

Alapvetően bármit is ajándékozunk, vagy nem ajándékozunk az ünnepnap alkalmából, a legfontosabb, hogy tudassuk édesanyánkkal – akár együtt élünk, akár külön háztartásban -, hogy gondolunk rá és szeretjük. Igaz ez május 3-ára, és minden másik napra is. Tartson össze a család, főleg a mostanihoz hasonlóan szörnyű időkben!

Ti mivel lepitek meg az anyukátokat? 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő