15 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapHírzónaBelföld11 megyei önkéntes mentőszervezet jut támogatáshoz

11 megyei önkéntes mentőszervezet jut támogatáshoz

Idén száztizenöt önkéntes mentőszervezet jut pályázati támogatáshoz központi forrásból. Az erre vonatkozó döntést május 8-án hagyta jóvá a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója – olvasható a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Mint írják, az önkéntes mentőcsoportok megalakítását és szervezett működésük megteremtését nyolc évvel ezelőtt kezdeményezte a katasztrófavédelem. Ezek a csapatok ma már jól kiegészítik a hivatásos katasztrófavédelem munkáját, képesek hatékonyan, a hivatásosok irányítása mellett működni.

Jelenleg országosan több mint húszezer önkéntes áll készenlétben az emberek biztonsága érdekében.

Közben a létszámmal arányosan a beavatkozások száma is emelkedett, 2019-ben már háromszáz katasztrófavédelmi műveletben vettek részt az önkéntesek. A beavatkozásokhoz azonban nemcsak elhivatottságra és szakmai tudásra, hanem megfelelő felszereltségre, a kor kihívásainak megfelelő technikai eszközökre is szükség van.

A korábbi évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem 2020-ban is kiírta azt a pályázatot, amely az önkéntes szervek technikai eszközei, működési költségeik finanszírozására, védőruházattal való ellátásukra, valamint a tagok oktatásának, vizsgáztatásának támogatására nyújt lehetőséget a központi költségvetésből.

Baranya megyében tizenegy mentőszervezet, összesen 2 801 416 forint összegű támogatásban részesült.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő