16 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapJuniorSzuper, tematikus napközis táborokat szerveznek pécsi gyerekeknek

Szuper, tematikus napközis táborokat szerveznek pécsi gyerekeknek

Június végétől egészen augusztus végéig szervez megfizethető, tematikus napközis táborokat pécsi gyermekeknek az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ – olvasható a pécsi önkormányzat lapunkhoz eljuttatott közleményében.

A közlemény főbb részletei:

  • Egész nyáron tematikus napközis táborokat szervez a pécsi gyermekeknek az Esztergár Lajos Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ.
  • Június 29-e és augusztus 28-a között összesen nyolc turnusban szervezik a táborokat.
  • A gyermekek hideg étkezéséről, buszjegyről vagy bérletről a szülők gondoskodnak.
  • A táborok ára nagyon kedvező: az 5 napos turnusok díja a tematikus szolgáltatásoktól függően 1500 és 6000 forint között mozog.

Íme a városháza közleménye:

„A szolgálat oroszlánrészt vállalt a járvány időszakában az egészségügyi veszélyhelyzet okán felmerült szociális problémák megoldásában. A kihirdetett veszélyhelyzet véget ért, de a koronavírus számos megoldandó problémát hagyott hátra. A családsegítő szolgálat a város vezetésével egyeztetve most egy olyan területen veti be iskolai és óvodai szociális segítőit, amire valószínűleg minden eddiginél nagyobb igény mutatkozik majd.

– Aligha van olyan család, amelynek az életét az új koronavírus járvány ne befolyásolta volna jelentősen – mondta Nagy István, a központ vezetője. – Számos pécsi szülő veszíthette el a munkáját, vagy csak azon az áron tudta megtartani, hogy kényszerűen felhasználta nyári szabadságát a járvány idején. Számukra a megoldást gyermektáborok jelenthetik, ám egy jelentős réteg ezeket, akár heteken át, nem tudja megfizetni. Mi éppen rájuk gondoltunk.

A pécsi családsegítő szolgálat a tavalyi évben csak úgynevezett Erzsébet-táborokat tartott. Ebből idén is lesz 3 turnus, összesen 60 gyermekkel, ám ezek a megpályázható helyek beteltek.

A családsegítőknek köszönhetően mégsem maradnak táborozási, gyermekfelügyeleti lehetőség nélkül azok, akik erről a lehetőségről lemaradtak.

– Június 29-e és augusztus 28-a között összesen nyolc turnusban szervezünk tematikus táborokat – mondta Nagy István. – Ezek teljesen lefedik a nyár utolsó két hónapját, és nem csak megoldást nyújtanak azoknak, akik nem tudják másképp megoldani gyermekük felügyeletét, de változatos programokat is biztosítanak a kicsiknek.

Nagy István hozzátette: ezekben a táborokban a gyermekek hideg étkezéséről, szükség esetén buszjegyről vagy bérletről a szülők gondoskodnak. A táborok árban verhetetlenek: az 5 napos turnusok díja a nyújtott tematikus szolgáltatásoktól függően 1500 és 6000 forint között mozog.”

A táborok részletes leírásáról a családsegítő szolgálat ad tájékoztatást a 72/444-877-es vagy 72/441-677-es telefonszámon vagy az [email protected] e-mail-címen.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő