20 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapZöldZónaÁllatbarátSzeretnél élőben látni ilyen cuki szőrmókokat? Mutatjuk, mit kell tenned!

Szeretnél élőben látni ilyen cuki szőrmókokat? Mutatjuk, mit kell tenned!

Kezeket fel, ki tudja megmondani, mi látható a képen? Természetesen egy szívfacsaróan édes, újszülött vörös pandáról van szó. A pécsi zoo célja pedig, hogy pontosan ilyen aranyos bébiállatokkal örvendeztessenek meg minket!

Az oregoni állatkert tette közzé a napokban a videót, melyen vörös pandájuk és kicsinye látható, az odújukba beépített kamera felvételein. Az még így is látszik, mennyire pihe-puha a rózsaszín tappancsú kis jövevény bundája, mi is szívesen megsimogatnánk. Erre pedig talán esélyünk is lesz nemsokára, méghozzá Pécsett.

Mint ismert, a pécsi zoo nemrég gyűjtésbe kezdett, hogy városunk lakói is gyönyörködhessenek ezekben a különleges állatokban. Lapunk képeken be is mutatta azt a nőstény ikerpárt, melyek számára az adománygyűjtés révén kifutót építenének. A cél, hogy később hímekkel tovább gyarapítsák az állományt, majd természetesen várnák a kis utódokat is.

A kampánnyal 2 millió forintot szeretne nyerni az állatkert, de a cél egyelőre még távol: 26 százaléka gyűlt össze – július 3-áig – a pénznek eddig, és még 31 nap áll az adakozó kedvűek rendelkezésére, hogy csatlakozzanak. ITT lehet segíteni, hogy Pécsnek is lehessen saját vörös pandája.

Íme, egy kis kedvcsinálóként az oregoni kisállatok:

Vagy itt van a Cincinatti Zoo pandalánya is, akit épp ultrahangoznak, miközben egy-két finom falattal elterelik a figyelmét. Mint beszámoltak róla, a Lin nevű panda június 23-án egy egészséges bébinek adott életet – a kutatók és gondozók végig figyelemmel kísérték a vörös panda vemhességét, és szerencsére minden rendben zajlott.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő