10 C
Pécs
szerda, május 15, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletVadonatúj futtatónak örülhetnek a kertvárosi kutyák

Vadonatúj futtatónak örülhetnek a kertvárosi kutyák

Új kutyafuttatónak örülhetnek a kertvárosi ebek: az Árnyas lakópark melletti nagy füves területen alakítottak ki számukra egy vadonatúj „játszóteret”. Augusztus 27-én, csütörtökön, ünnepélyes keretek között, számos programmal adják át a futtatót, aminek az ügyét Csaba István és Schmuck Roland, a pécsi városvezető koalíció MSZP-frakciójának önkormányzati képviselői vették kezükbe.

Ehhez az alulról jövő kezdeményezésnek a létrejöttéhez egy négyoldalú megállapodás volt szükséges, amit a pécsi közgyűlés június végén egyhangúan hagyott jóvá. Eszerint az Aldi vállalja, hogy a területén futtatót létesítsenek, az önkormányzat vállalja, hogy az infrastruktúrát képviselői keretből elkészíttetik a Biokommal, a Biokom pedig vállalja, hogy megépíti illetve a területen lévő szemeteseket üríti. Mindemellett az Egészségünkért & Környezetünkért Egyesület (EKE) vállalja, hogy évi 10 alkalommal saját erőből lekaszálja a füvet és a gazt.

A kutyafuttató átadása csütörtökön 15 órakor egy sajtótájékoztatóval kezdődik. Ezt követően az oda látogatók ügyességi trükköket láthatnak kutyákkal, és saját kutyájukat akár kutyaszépségversenyre is nevezhetik fajtiszta és keverék, ezeken belül közepes- és kis- illetve nagytestű kategóriákban.

A városban egyébként a Megyeri tér mellett is felvetődött egy új kutyafuttató kialakításának lehetősége, ennek ügyét Zag Gábor önkormányzati képviselő vette kezébe. Erről ITT ÍRTUNK részletesen.

Kiemelt képünk illusztráció.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő