23 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapPécs AktuálKözéletÚj köntösbe öltözött a Centrum parkoló egy része

Új köntösbe öltözött a Centrum parkoló egy része

Hiába ért véget a felújítása és adták át a Centrum parkoló egy részét a pécsi autósoknak, ez még csak az első üteme volt a belvárosi többlépcsős beruházásnak. A már megújult parkolóban térköves helyek és LED-világítás szolgálják a pécsi autósokat. Ugyanakkor a munka nem áll meg, jelenleg az Ifjúsági Háztól keletre és északra eső területeken folynak a munkálatok. Péterffy Attila polgármester személyesen látogatott el a helyszínre Csúcs Zoltánnal, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezetőjével együtt. 

A belváros legnagyobb parkolójának munkálatai június 15-én kezdődtek meg, és a kitűzött, októbere 1-i határidő előtt, szeptember végén már át is tudták adni a forgalomnak. Ezzel párhuzamosan megkezdődött a teljes terület felújításának második üteme a szomszédos területen, így lezárásokra azért még számítani kell.

Mindenesetre nagy könnyebbség a belvárosban autózók számára a megszépült parkoló a 162 térköves parkolóhellyel, elektromos parkolóhelyekkel.

A parkoló közvetlen környezete is átalakításon esett át: több lett a zöldfelület és LED-es közvilágítási rendszert építettek ki, a járdák útburkolata megújult.

A második ütemben a parkolótól nyugatra eső területet újítják meg. Elkészül a Jókai utca felé vezető új, kétirányú átkötő út, és kialakítják az Ifjúsági Ház keleti és északi oldalán fekvő parkolót is. A teljes felújítás végső határideje 2021. április 16.

A hírt a pécsi polgármester is megosztotta Facebook-oldalán.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő