22 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapPécs AktuálFigyelmeztet az önkormányzat: ónos eső várható Pécs területén

Figyelmeztet az önkormányzat: ónos eső várható Pécs területén

Maga Pécs polgármestere, Péterffy Attila írta alá az önkormányzati közleményt, melyben a város lakóit elővigyázatosságra intik. 

Mint írták, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint Pécs térségében az éjszaka ónos eső hullhat. Mindez fagypont alatti hőmérséklet mellett történik majd, ezért fokozott óvatosságra lesz szükség a közlekedésben az utakon, járdákon, tereken.

A város útjait kezelő városüzemeltetési társaságtól Péterffy Attila azt kérte, hogy minden rendelkezésre álló gépjárművét és emberét vesse be, kibővített kapacitással dolgozzon, fordítson nagy figyelmet az ilyenkor szokásos megelőző intézkedésekre (alásózás, érdesítés). A Biokom NKft. minden mozgósítható munkatársát beveti a mentesítési feladatok elvégzése érdekében, ők váltott műszakban dolgoznak az utakon, tereken, járdákon, buszmegállókban.

A munkálatok során elsőbbséget élveznek a buszközlekedési útvonalak, nagyobb forgalmú terek és járdák, a sűrűn lakott városrészek forgalmasabb gyalogos útvonalai.

A polgármester kiemelte: „Minden igyekezetünk ellenére lehetnek jeges, csúszós felületek városszerte. Arra kérek mindenkit, hogy segítse a közlekedést azzal, hogy az otthona előtt tisztítja a járdát! Arra kérek minden autóvezetőt, hogy reggel csak az induljon útnak gépjárművével, akinek elengedhetetlenül szükséges és autója fel van készítve a téli közlekedésre.”

„Azt kérem minden pécsitől és Pécsett közlekedőtől, hogy figyeljünk egymásra és segítsük egymást!”

– írta végezetül a polgármester.

Az ónos esővel, körülményekkel kapcsolatban folyamatosan frissülő információk a www.baranya.katasztrofavedelem.hu oldalon érhetők el. A meteorológiai riasztásokat nyomon követhetjük a www.met.hu honlapon, a pécsi buszközlekedéssel kapcsolatos információkat pedig a www.tukebusz.hu oldalon.

Kiemelt képünk illusztráció. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő