22 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapKorzó96 egészségügyi dolgozót és 25 szakorvost képeztek tovább Pécsen közel 300 millióból

96 egészségügyi dolgozót és 25 szakorvost képeztek tovább Pécsen közel 300 millióból

Egy hároméves projekt zárul le a napokban a PTE-n, melynek során több mint 281 millió forintos támogatásból képeztek tovább 96 egészségügyi szakdolgozót és 25 szakorvost. Ennek köszönhetően a klinikai központ humánerőforrása minőségében és mennyiségében is javult, így csökkent a hiányszakmák aránya – tájékoztatta lapunkat a Pécsi Tudományegyetem.

A pályázatban 96 egészségügyi szakdolgozót, továbbá 25 szakorvost képeztek tovább, hogy csökkenjen a hiányszakmának minősülő munkakörök aránya, és növekedjen az egészségügyi képesítéssel rendelkezők aránya. Továbbá azzal motiválták a résztvevőket, hogy a magasabb képzettséget szerző szakdolgozók ösztöndíjat kaptak a képzés ideje alatt, valamint munkaidő-kedvezményben is részesültek, hogy megfelelően fel tudjanak készülni – mondta Sebestyén Andor, a PTE Klinikai Központ (KK) elnöke, a projekt szakmai vezetője.

A projekt során az egészségügyi- és orvostanhallgatók megismerhették a betegellátás gyakorlati oldalát is.

Emellett a PTE Általános Orvostudományi Kar, valamint a PTE Egészségtudományi Kar hallgatói részt vehettek skill, illetve szimulációs oktatásokon (előbbinél a hallgatók manuális készségeit fejlesztik).

Mint kiderül a PTE közleményéből, az utóbbi időben több európai uniós pályázat is támogatta a Skill laborok felszerelését, új eszközök beszerzését, így a Pécsi Tudományegyetemen működő egészségügyi szimulációs laboratórium is korszerűsödött az elmúlt időszakban. Ennek köszönhetően a legmodernebb orvostechnológiai eszközökön tanulhatnak a leendő egészségügyi szakemberek Pécsett.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő