15 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapHírzónaBelföldVégre (részben) kiderült a vakcinák állami hatásvizsgálatának eredménye

Végre (részben) kiderült a vakcinák állami hatásvizsgálatának eredménye

Magasan átoltott országokban, például Izraelben egy hét alatt háromszorosára nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, mondta Kásler Miklós az Életközelben eheti adásában – írja a 24.hu. A miniszter szerint csakis oltással lehet felvenni a harcot a koronavírus indiai mutánsával szemben.

Az emberi erőforrások minisztere az MTI tudósítása szerint az interjú során beszélt a vakcinák jelenleg is zajló hatásvizsgálatáról. A február 15. és május 15. között zajló epidemiológiai vizsgálatról elmondta: milliónyi átoltott ember megfertőződésének az arányait határozták meg.

Rámutatott:

a fertőzés elleni védettség az összes vakcinát tekintve 78 és 92 százalék között van.

Kásler Miklós úgy fogalmazott: ez rendkívül értékes számsor, mert nem az ellenanyaghoz, nem a sejtes immunitáshoz kötődik, hanem gyakorlati eredményekre támaszkodik. A miniszter a különböző vakcinatípusokra nézve nem ismertette az adatokat.

hvg.hu emlékeztet, hogy noha a kutatás február és március közepe között zajlott, Gulyás Gergely a múlt heti kormányinfón még annyit tudott mondani az eredményekkel kapcsolatos kérdésre, hogy egyelőre még ők is várják azt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő