22 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapAbszolút NőHazaérkezett Konkoly Zsófia, Pécs paralimpiai bajnok úszója

Hazaérkezett Konkoly Zsófia, Pécs paralimpiai bajnok úszója

Népes küldöttség fogadta szeptember 5-én, este a Liszt Ferenc-repülőtéren a két ezüst- és egy aranyérmet szerző fiatal pécsi sportolót.

A család és a barátok mellett Sági Zoltán a PSN Zrt., Pécsi Sportiskola vezetője és Faludi László a Fogyatékkal Élők Baranya Megyei Szövetségének elnöke is köszöntötte a tokiói paralimpián fantasztikus eredményeket elérő úszótehetséget – számolt be róla Facebook-oldalán a Pécsi Sport Nonprofit Zrt.

A háromszoros Európa-bajnok, paralimpiai és világbajnoki bronzérmes Konkoly Zsófia öt egyéni és egy váltó számban lépett rajtkőre a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói paralimpián, ahol végül őt lett az S9-es kategóriájú 100 méteres női pillangóúszás bajnoka, a 200 méteres vegyesúszás és a 400 méteres gyorsúszás ezüstérmese.

Konkoly Zsófia tokiói pillanatai képekben:

Egy bajnoki cím, két ezüstérem, két Európa-csúcs és egy paralimpiai rekord

Mint írja a PSN Zrt., minden várakozást felülmúló eredményekkel tértek haza az úszószakosztály sportolói a tokiói paralimpiáról, íme:

  • Rögtön az első versenynapon, augusztus 25-én Konkoly Zsófia szerezte meg a magyar csapat első érmét 400 méter gyorson, óriási csatában ezüstöt, aminek az időeredménye nem mellesleg új Európa-csúcs is.
  • Iván Bence folytatta egy nagyszerű 9. hellyel 200 méter vegyesen. 100 méter mellen 13. lett, ami egyéni csúcsközeli időt jelentett. Mindezzel nagyszerű tapasztalatokat szerzett a pécsi úszó első paralimpiáján.
  • Konkoly Zsófia aztán 100 méter háton hatodik lett, majd másnap a 4×100 méteres gyorsváltóval behúzott egy ötödik helyezést. 100 gyorson éppen kicsúszott a döntőből, viszont 200 méter vegyesen bődületes hajrával második lett.
  • Majd jött az utolsó versenynap, a 19 éves tehetség kedvenc versenyszáma, a 100 méter pillangó, amin végül egy elképesztő második 50 méterrel, új Európa-csúccsal, paralimpiai rekorddal bajnoki címet szerzett.
Iván Bence és Konkoly Zsófia edzőjükkel, Jancsik Árpáddal

Gratulálunk a pécsi sportolóknak!

Képek: PSN Zrt. Facebook, PSN Úszószakosztály Facebook, MTI/Koszticsák Szilárd/Kovács Attila

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő