15 C
Pécs
kedd, április 30, 2024
KezdőlapSportLabdaHáromból három: rangadót nyert a PEAC

Háromból három: rangadót nyert a PEAC

Az NKA Univeristas PEAC női kosárlabdacsapata harmadik bajnokiját is behúzta az új szezonban. Csirke Ferenc együttese a DVTK-t győzte le hazai pályán, hosszabbítás után.

Az első komoly rangadóját játszotta tegnap este a PEAC női kosárlabdacsapata, amely a Diósgyőrt fogadta. Miután Csirke Ferenc együttese két győzelemmel kezdte a szezont, a pécsi lányok önbizalmával nem lehetett gond, és az első félidőben ez szépen ki is domborodott.

Nagy kedvvel, taktikusan és jól kosárlabdázva ugyanis tisztes előnyt hozott össze a PEAC, a nagyszünetre már 11 egység volt az előnye. Dudásová, Wentzel és Nelson is alaposan kivette a részét ebből, ők hárman vitték ugyanis a hátukon a csapatot. A második félidőben azonban változott a játék képe. A Diósgyőr sokkal keményebb védekezésre váltott, ami érezhetően nem ízlett Sarokéknak. Ennek eredményeként  a pési előny folyamatosan apadt. Olyannyira, hogy a meccs végére el is fogyott, a DVTK hosszabbításra tudta menteni a találkozót. A ráadás öt percében azonban már nem termett babér a miskolciaknak. A PEAC itt már nem hagyott esélyt ellenfelének, és behúzta újabb, immáron harmadik győzelmét a bajnokságban.

NKA Universitas PEAC–DVTK 84-78 (24-17, 20-16, 11-17, 14-19, 15-9) – hosszabbítás után
Kosárlabda-NB I., nők. Pécs, 300 néző. V.: Tőzsér, Fodor, Rácz.

NKA Universitas PEAC: DUDÁSOVÁ 11/3, WENTZEL 18/3, Marshall 12/3, NELSON 18, Kiss V. 4. Cs.: SAROK 16/15, Szücs 3, Selcova, Brajkovics 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc.
DVTK: MEDGYESSY 13/6, Bogicsevics 2, JOVANOVICS 22/12, GREEN 15, Kiss 6. Cs.: Tóth 3, Kányási 6, AHO 9/9, Bernáth 2. Vezetőedző: Földi Attila.

Fotó: peacpecs.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő