16 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
Kezdőlapne pipáld kiSzanyi belehúz, elnök lesz, azt mondja

Szanyi belehúz, elnök lesz, azt mondja

Szanyi Tibor meg akarja és véleménye szerint meg is tudja nyerni az MSZP márciusi elnökválasztását. A politikus erről pénteki sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva beszélt.

Elmondta, már gyűjti a jelöltséghez szükséges aláírásokat, és országszerte azt tapasztalja, az MSZP-tagok örülnek annak, hogy verseny lesz a pártelnökségért. Erre nyolc éve nem volt példa, 2007-ben Gyurcsány Ferencet, 2009-ben Lendvai Ildikót, két éve pedig Mesterházy Attilát választották az MSZP vezetőjévé ellenjelölt nélkül.

Szanyi Tibor hozzátette: az általa felkeresett alapszervezetekben lényegében mindenki támogatta az indulását, és így van ez a jelenlegi elnök Mesterházy Attilával is. A jelölteknek március 20-ig kell megszerezniük a párttagok tizedének támogatását, nagyjából háromezer aláírást, amelyeket csak személyesen, illetve jelenlétükben gyűjthetnek.

Az esélyeit firtató kérdésre Szanyi Tibor elmondta: négyszer választották parlamenti képviselővé egyéni körzetben, és úgy tartja, aki elindul egy versenyben, hinnie kell a győzelemben. „Fütyülök arra, hogy ki milyen jóslatokba bocsátkozik: meg akarom és meg fogom nyerni” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy miben különbözne az általa vezetett MSZP a mostanitól, úgy felelt: aktivitásában és álláspontjának erejében.

A szocialista párt március 31-én tartja tisztújítását.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő