20 C
Pécs
csütörtök, július 25, 2024
Kezdőlapne pipáld kiA biztosítók ma és holnap hozzák haza a sérülteket

A biztosítók ma és holnap hozzák haza a sérülteket

Az Uniqa és a QBE Atlasz Biztosító kedden és szerdán hozza Magyarországra a hurghadai baleset sérültjeit, míg az Európai Utazási Biztosító Zrt. – amelynek a jelenlegi adatok szerint egy biztosítottja volt az utazók között, és ő életét veszítette – a Magyar Honvédség közreműködésével szállítja haza a holttestet – közölték az érintett biztosítók kedden az MTI megkeresésére.

Écsy Zoltán, az Uniqa Biztosító utasbiztosítási termékmenedzsere kedden azt mondta az MTI-nek, hogy mivel náluk van a biztosítottak többsége, kedden kettő, szerdán pedig még egy repülőgépet küldenek a sérültek hazaszállítására.

Hangsúlyozta: azokat a sérülteket is hazaszállítják, akik nem náluk voltak biztosítva. Elmondta, hogy ezzel a három géppel várhatóan az összes sérültet haza fogják tudni szállítani.

Arra a kérdésre, hogy hány biztosítottjuk volt a balesetben, Écsy Zoltán biztosítási titokra való hivatkozással nem kívánt válaszolni, illetve hozzátette, hogy jelenleg is folyamatban van az azonosítás.

Az utasbiztosítási termékmenedzser elmondta, hogy eddig nem érkezett megkeresés a hozzátartozóktól, hogy kiutaznának, de ha érkezik ilyen, akkor mindenben támogatják a kijutásukat.

Dénes Attila, a QBE Atlasz Biztosító vezérigazgatója kedden délelőtt az MTI érdeklődésére azt mondta: a jelenlegi állás szerint – anélkül hogy a holttestek azonosítása megtörtént volna – három sérültjük van Egyiptomban, velük felvették a kapcsolatot. Hozzátette: nincs szükség arra, hogy hozzátartozókat kiutaztassanak hozzájuk, mivel egy keddi kontrollvizsgálat után vissza tudják őket utaztatni Magyarországra. Elmondta azt is, hogy három biztosítottjuk már nincs kórházban.

Molnár László, az Európai Utazási Biztosító Zrt. vezérigazgató-helyettese az MTI érdeklődésére azt közölte kedden délelőtt, hogy az egyiptomi buszbalesetben érintettek közül egy utasról tudják jelenleg, hogy az EUB-nál volt biztosítva, ő sajnálatos módon életét vesztette a balesetben.

A hozzátartozókkal már sikerült kapcsolatba lépniük, a holttest repülőgéppel történő hazaszállítása a Magyar Honvédség közreműködésével történik – közölte Molnár László, hozzáfűzve, hogy segítségnyújtó partnerünk (Europ Assistance) képviselője a helyszínen tartózkodik.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő