23 C
Pécs
szombat, július 13, 2024
KezdőlapHírzónaA COVID-19 újabb tüneteire bukkantak

A COVID-19 újabb tüneteire bukkantak

Az Imperial College London egy új tanulmányban tesztek és kérdőívek segítségével mérte fel a COVID-19 tüneteit – írja a Sky News cikkére hivatkozva a 24.hu. A szakértők nagyjából egymillió ember adatait vizsgálták, melyeket tavaly június és idén január között gyűjtöttek be.

A kutatók szerint a betegség „klasszikus” jelei, így a láz, a köhögés, illetve az ízlés vagy szaglás elvesztése mellett a hidegrázás, az étvágytalanság, valamint a fej- és az izomfájdalom is gyakori tünetek. A vizsgált személyek 60 százaléka ugyanakkor semmilyen jelét nem mutatta a betegségnek a tesztelés előtti héten.

Az adatok alapján a fertőzés jelei korcsoportonként változhatnak, a hidegrázás azonban minden korosztályra jellemző. Fejfájás főként az 5-17 éves pácienseknél jelentkezhet, náluk viszont ritkább a láz és a köhögés. Az étvágytalanság a 18 évesnél idősebbeknél gyakori, míg az izomfájdalom a 18-54 éves csoportot érinti leginkább.

A koronavirus.gov.hu szerint a COVID-19 leggyakoribb jelei a láz, a fáradtság és a száraz köhögés, egyes betegeknél pedig izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, torokfájás, hasmenés és légszomj is kialakulhat. A hivatalos tájékoztatási oldalon az íz- és a szaglásérzékelés zavarát vagy elvesztését is felsorolják a betegség jelei között.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő