22 C
Pécs
csütörtök, június 20, 2024
KezdőlapAbszolút PécsA DeLoreannel utazhatunk vissza a jövőbe a pécsi gyereknapon

A DeLoreannel utazhatunk vissza a jövőbe a pécsi gyereknapon

Ismét Pécs legnagyobb játszóterévé változik a Zsolnay Kulturális Negyed május 28-án 10 és 18 óra között. Érkezik a Vissza a jövőbe-filmek időgépe, lesz mászófal, óriáscsúszda, ugrálóvárak, motoros bemutató, bábszínház, Nerf-pálya, Ninja Sport Warrior képzés, vívás, sakk és sokféle finomság. A ZSÖK ajánlója.

Érkezik Marty McFly és Brown doki időgépe, egy valódi DeLorean DMC-12 autó! Érdekesség, hogy az országban mindössze 5 működőképes ilyen autó létezik, ezek egyikével lehet fotózkodni a Ginkgo téren.

A filmet pedig a június 4-én induló kertmoziban lehet majd látni a Pirogránit udvaron.

A negyed déli oldalán a várja a közönséget két mászófal, óriáscsúszda, ugrálóvárak és a parkolóház tetején – nyitó látványosságként – motoros bemutató Bátor Zoltánnal.

Ebben az évben Magyarország rendezi a nemzetközi Színházi Olimpiát, ennek keretében a Bóbita Bábszínház a pünkösdi hétvége mindhárom napján, így a gyereknapon is előadásokkal szórakoztatja a közönséget a Bóbita szabadtéri színpadon.

A mozgékony gyerekek is garantáltan lefáradnak majd: a Pirogránit udvaron Nerf ügyességi pálya lesz, a Csillagteraszon Ninja Sport Warrior képzés, kipróbálhatják a vívást a PEAC vívószakosztályának sportolóival, lesznek kosárlabdameccsek és pedálos járművek is.

Pihenésként várja őket az olvasóliget, az Amalgam Fine Model Cars aszfaltrajzversenye, sakkoktatás és sokféle társasjáték-foglalkozás, Mosolyország Játszókert és többféle finomságot is meg lehet kóstolni a vendéglátósoknak köszönhetően. Érkezik továbbá PanDani, a Robotika Pécs, a Pagony csapata, a Kanga Kids és az Élményzóna kötélkert, továbbá gyereknapi fotók is készülhetnek a selfie-boxnak köszönhetően.

A látogatóközpontban planetáriumi előadások, a Varázstér és a VR Univerzum (28-án mindenkinek diákjegy jár) csalogatja a családokat, a szomszédos Ginkgo téren kétszer lesz Varázsóra, látványos fizikai kísérletekkel.

Csapadékos idő esetén a legtöbb tevékenység esőhelyszínre vonul a Zsolnay Kulturális Negyed épületeibe.

További részletek itt olvashatók.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő