26 C
Pécs
vasárnap, július 21, 2024
KezdőlapKultZónaA fényfesztivál, ami ismét beragyogja és elvarázsolja a belvárost

A fényfesztivál, ami ismét beragyogja és elvarázsolja a belvárost

Hol lesz parkolási lehetőség? Mikor érdemes érkezni a fényfesztiválra? Mik az új helyszínek? Mutatjuk a ZsÖK sajtóközleményét, amelyben kitértek a legfontosabb kérdésekre.

A két legfontosabb látnivaló a Zsolnay Light Art Video Mapping verseny a Székesegyház homlokzatán, valamint a Fény Útja, aminek a 20 állomását jelölő térkép elérhető ide kattintva.

A belvárosban 20 állomáson láthatók fényattrakciók, ezek alkotják a Fény Útját. Új helyszínként debütál a Zsolnay Kulturális Negyed (Bóbita Bábszínház szabadtéri színpad), a 48-as tér (ahol a fák fényfestése mellett DJ-k szolgáltatják a hangulatot), a Balokány liget, a Széchenyi-gimnázium udvara és a Nick Galéria.

A programok és a legtöbb fényalkotás a belváros utcáit, tereit járva ingyenesen megtekinthető. Aki egy fényélményt sem akar kihagyni, azt várja a Fény Útja extra 10 különleges (zárt helyen lévő) helyszíne, ezek egy karszalag megvásárlásával látogathatóak.

 • A nappali programok pénteken, szombaton és vasárnap már délelőttől várják az érdeklődőket, az újcirkuszi produkciók délutánonként 15.30-tól indulnak.
 • A Fény Útja megtekinthető: csütörtök, péntek, szombat: 21.30–01.00. vasárnap 21.30–00.00 között. Néhány helyszín, a Kodály Központ, az Árkád és a Civil Közösségek Háza péntektől vasárnapig már déli 12 órától, a Jakováli Hasszán Dzsámi 17.30-tól várja az érdeklődőket.
 • A Zsolnay Light Art Video Mapping verseny alkotásai a fesztivál mind a 4 napján megtekinthetőek, 21.30-tól félórás blokkokban ismétlik őket éjfélig. Azoknak, akik szeretnék elkerülni a legnagyobb tömeget, a csütörtöki és vasárnapi vetítéseket ajánlják a szervezők.

Aki teheti, használja inkább a tömegközlekedést – hívja fel a figyelmet a ZsÖK.
Azok, akik mégis autóval érkeznek íme néhány tipp: Zsolnay Negyed parkolóháza, a Kodály Központ első és hátsó parkolója, valamint a Dél-Dunántúli Regionális Könyvtár és Tudásközpont teljes parkolója is ingyenes parkolási lehetőséggel várja a látogatókat. Továbbá a fesztivál ideje alatt az Árkád tetőparkolója ingyenesen tart nyitva az alábbiak szerint:

 • július 6–8-ig (csütörtök-szombat) 21.00–01.30 óráig
 • július 9. (vasárnap) 19.00–00.30 óráig.
  Az esték folyamán a kijáratokon a parkolójegyek érvényesítése nélkül van lehetőség a távozásra.

A Tüke Busz Zrt. járatsűrítéseket eszközöl és csuklós autóbuszokat helyez forgalomba pénteken és szombaton éjjel Uránváros, Kertváros és Mecsekszabolcs irányába.
Részletek: zsolnayfenyfesztival.hu/tuke-busz-menetrend-a-fenyfesztivalon.

A Nemzeti Mobilfizetési Zrt. applikációs felületén, bárhol, bármikor meg lehet vásárolni a jegyeket.

A Gasztroudvar széles kínálattal vár a Sétatéren; a FényPontokon (Széchenyi tér, Szent István tér) pedig fényfesztiválos ajándékok vásárlására is lesz lehetőség: pólók, baseballsapkák, táskák, világító ékszerek és sok más szuvenír közül válogathatnak azok, akik otthonukba szeretnék varázsolni a fesztivál hangulatát.

Karszalagjegyet a fesztivált megelőzően online, illetve személyesen a Zsolnay Örökségkezelő Infópontjain lehet vásárolni. A karszalagok személyes átvétele csak a fesztivál alatt a jegypénztárakban lehetséges.

Karszalag árusítóhelyek a fesztivál alatt:

 • Pécsi Galéria (Széchenyi tér 10.) nyitva: 16.00–01.00
 • Széchenyi tér FényPont (Hunyadi-szobornál) nyitva: 15.00–23.00
 • Sétatér FényPont (Csontváry Múzeummal szemben) nyitva: 15.00–23.00
 • Ókeresztény Mauzóleum (Szent István tér) nyitva: 10.00–18.00-ig
 • Zsolnay Kulturális Negyed Látogatóközpont (Zsolnay Vilmos út 37.) nyitva: 9.00–18.00
 • Kodály Központ (Breuer Marcell sétány 4.) csütörtökön 21.00-0.30-ig, pénteken és
  szombaton 12.00-0.30-ig, vasárnap 12.00-23.30-ig
 • Cella Septichora Látogatóközpont (Sétatér) nyitva: 10.00–01.00-ig
 • Jakováli Hasszán Dzsámi (Rákóczi út 2.) nyitva: 12.00-00.00
  A Fény útja extra legtöbb helyszínén a kihelyezett QR-kódok beolvasásával online is vásárolhatók karszalagjegyek.

További információk: zsolnayfenyfesztival.hu; facebook.com/zsolnayfenyfesztival

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő