21 C
Pécs
hétfő, június 24, 2024
KezdőlapArtA hétköznapi környezet is művészeti szintre emelhető

A hétköznapi környezet is művészeti szintre emelhető

Victor Vasarely elképzelése szerint a festészetnek és szobrászatnak a helye az épületek falain, a városok utcáin van. Ez a gondolat adja a témáját a pécsi Janus Pannonius Múzeum szerdai konferenciájának.

A Magyar Művészeti Akadémia támogatásával rendezi meg a Janus Pannonius Múzeum a „Színes város” konferenciát. Az esemény címe Victor Vasarely művészetfelfogásának egyik alapelemére utal. Az alkotó szerint a művészet nem zárható múzeumokba és magángyűjteményekbe. A festészet és a szobrászat helye az emberek mindennapi életének tereiben, az épületek falain, a városok utcáin van. A művész feladata, hogy az ember hétköznapi környezetét a művészet színvonalára emelje.

A konferencia ennek a gondolatnak az előzményeit, hatásait, sikeres és vitatott példáit igyekszik bemutatni a 20. századi és kortárs építészet és képzőművészet közegében. Az előadók az építészet, a képzőművészet, a művészetelmélet és a környezetpszichológia perspektívájából tárják fel a színes város eszméjének elméleti hátterét, nemzetközi és hazai gyakorlatát.

Az eseményt november 22-én, szerdán rendezik meg a Csontváry Múzeum előadótermében. A program ingyenes, de a tervezhetőség érdekében regisztráció szükséges a következő linken: https://forms.gle/Vs4G6z4WbwVwkDro6

A konferencia részletes programja pedig a múzeum honlapján érhető el.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő