16 C
Pécs
szerda, június 12, 2024
KezdőlapPécs AktuálA jövőbe tekinthetünk a PTE programjai között

A jövőbe tekinthetünk a PTE programjai között

Nem lehet hiány tudományból és kultúrából jövő héten, hiszen a PTE sok érdekességgel örvendezteti meg a pécsieket jövő héten. Mutatunk néhány érdekeset a teljesség igénye nélkül.

Április 16-án 10 órától 17.30-ig a Mesterséges Intelligencia Szakmai Nap keretében ismerkedhetnek meg közelebbről a témával az érdeklődők az egyetem Vargha Damján Konferenciatermében.

A programon részt vevők hallhatnak többek között a mesterséges intelligencia oktatásának jelenéről és jövőjéről dr. Pap Margittól, Érdi-Krausz Gábor előadásán kutatási projekteket ismerhetnek meg, dr. Vörös Zoltántól pedig megtudhatják, hogyan hasznosítható a mesterséges intelligencia az oktatásban. Továbbá dr. Dombi Judit az Angol Nyelvészeti Tanszéken a Humán-chatbot interakciók nyelvi vizsgálatával foglalkozik majd előadása részeként.

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy a rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet a helyszínen, regisztrációs űrlap kitöltésével lehet megtenni.

További részletek a programokról itt.

Április 11-én a Pollack Expo idei fő témája az okosotthon lesz. A rendezvényt az Expo Centerben rendezik, ahol bemutatják majd, hogy milyen technológiai megoldások együttes alkalmazásával jöhet létre egy intelligens épület.

Az elektromosjármű-iparhoz kapcsolódó hallgatói fejlesztések is megjelennek, például látható lesz egy elektromos gokart, amelyet a PTE MIK gépész-, ipari termék- és formatervező-, villamosmérnök-, illetve mérnökinformatikus-hallgatói építettek – számoltak be az Univ Pécsen.

Az irodalom iránt érdeklődők sem maradhatnak ki, április 18-án, 17 órakor, a Tudásközpontban mutatják be a Tüskés Anna szerkesztésében nemrég megjelent, Pécshez sok szállal kötődő Hevesi András (1942–2009) karmester, zeneszerző munkásságáról szóló könyvet.

A program részletesen ide kattintva olvasható.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő