Hirdetés

Négy pécsi szervezet, és több tucat kreatív koponya segítségével jöhetett létre városunkban egy olyan projekt, aminek köszönhetően a pécsi apróságok játékosan tanulhatnak a takarékosságról, az újrahasznosításról és a „zöld szemléletről”. A programsorozat keretében lesz kreatív újrahasznosító-, és házikence-foglalkozás, valamint ruhacsere-rendezvény és fotókampány is.

Júliusban indult a „Környezeti szemléletformálás a Létrában” című projekt, melyet az Ökográf Egyesület hívott életre az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. megbízásából, és a NIOK Alapítvány, valamint az Északi Támpont Egyesület támogatásával. A program keretében minden héten lesznek izgalmas foglalkozások, melyekre a szervezők szeretettel várják a kis pécsi érdeklődőket.

– Az egész projekt célja, hogy bevezessük a pécsi gyerekek életébe az ökointelligens vásárlást, a takarékosságot, és beavassuk őket az újrahasznosítás világába, melyet minél változatosabb programokkal igyekszünk megtenni – mondja Pataki Erika, az Ökográf Egyesület elnöke.

Az összefogásnak köszönhetően a közreműködő szervezetek kreatív újrahasznosító foglalkozást valósítanak meg gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt, de szerveznek ruhacsere-, és a házikence-készítő workshopot is felnőtteknek. A Létra udvarában, valamint a Szabadkikötőben megvalósuló minitanfolyamokra az Ökográf Egyesület Facebook-oldalán lehet jelentkezni, a programok közül pedig itt válogathatunk:

[su_note note_color=”#7ae8bb”]

  • Július 13: Házikence-foglalkozás (Létra) 10.00–12.00
  • Július 20: Ruhateregetés és apró cikkek piaca; kreatív újrahasznosító foglalkozás (Szabadkikötő) 10.00–14.00
  • Augusztus 17: Házikence-foglalkozás (Létra) 10.00–12.00
  • Augusztus 24: Ruhateregetés és apró cikkek piaca; kreatív újrahasznosító foglalkozás (Szabadkikötő) 10.00–12.00[/su_note]

A projekt részeként elindult egy fotókampány is, melynek célja az újrahasznosítás népszerűsítése.

– Az elképzelés az, hogy képeken keresztül mutatjuk be Földünk négy elemét – föld, levegő, tűz, víz – végső elemként pedig az embert magát. Minden bemutatott elemnél szerepelni fog újrahasznosított darab is, és központi témája pedig a környezetünk, a Föld védelme lesz. Első fotósorozatunkra például Jankó Mátyás, a pécsi Papír Panír ötletgazdája készített hullámkartonból kreatív jelmezt, a felvételeket pedig Szepesvári Petra készítette – teszi hozzá Pataki Erika.

[su_note note_color=”#f88673″]

Az ALDI-nak nem először van említésre méltó projektje Pécsen, hiszen tavaly nyitotta meg városunkban az új informatikai támogató központját. Az akkori épületet villámgyorsan kinőtték, ezért nemrég létrehoztak egy új, 640 négyzetméteres, ultramodern irodaegyüttest. Innen, a társaság mintegy 3800 európai ALDI-üzlet zavartalan informatikai működését segíti. [/su_note]

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét