Hirdetés

Egy telefonos közvélemény-kutatásból kiderült: a pécsiek 97 százaléka támogatja a helyi adócsökkentést. A Pécs Jövője Frakciószövetség közleménye.

„A Pécs Jövője Egyesület áprilisban telefonon kérte ki a pécsiek véleményét a városvezetés adócsökkentő intézkedéséről. A pécsiek nem hagytak semmi kétséget: a válaszadók 97 százaléka a jelenlegi városvezetés adócsökkentést célzó célkitűzéseit támogatja.

Mind emlékszünk arra, amikor a fideszes városvezetés 2011-2012-ben új és kiterjesztett adókkal sújtotta a pécsi családokat, vállalkozásokat. Tömegével szűntek meg abban az időszakban helyi cégek, az építményadó alól pedig a legszerényebb körülmények között élő pécsiek sem menekültek.

A jelenlegi városvezetés 2019-es választási vállalásainak kiemelt pontja volt az adócsökkentés. Különösen fontos cél ez most, amikor a pécsi családokat egyre több teher nyomasztja, minden drágul, tombol az infláció. Lépnünk kellett, még akkor is, ha az elmúlt években nem csak a pécsi családoknak és cégeknek, de az önkormányzatnak is példátlan kihívásokkal kellett szembenéznie.

Célunk az volt, hogy minél több pécsi részesüljön az adócsökkentésből. 2023 januárjától ezért az 50 négyzetméter alatti lakásokat újra adómentessé tettük, 150 négyzetméterig pedig sávos adócsökkentést vezettünk be.

A lépés kapcsán a Pécs Jövője Egyesület telefonon is kikérte a pécsiek véleményét. A megkeresésre válaszolók elsöprő többsége, 97 százalékuk támogatta a Pécs Jövője városvezető koalíció adócsökkentést célzó törekvéseit, és azt, hogy ezekben a nyomasztóan nehéz időkben minden segítségre szükség van.

Mindenkinek köszönjük, hogy válaszolt a kérdéseinkre és ezzel segítették a munkánkat. Kedves pécsiek, köszönjük a megerősítést, folytatjuk, amit elkezdtünk.

Pécs jövőjét együtt építjük!

A Pécs Jövője Frakciószövetség

Hirdetés