26 C
Pécs
vasárnap, július 21, 2024
KezdőlapPécs AktuálA széchenyis diákok tisztelettudóak

A széchenyis diákok tisztelettudóak

Emlékfalat avattak szerdán a pécsi Széchenyi Gimnáziumban, a diákok az ’56-os forradalom és a Mecseki Láthatatlanok tiszteletére készítettek különleges alkotást. Az esemény másik részében a szovjet terror, a malenkij robot áldozataira emlékeztek.

Különleges emlékfalat készítettek a Széchenyi István Gimnázium diákjai az 1956-os forradalom, azon belül is a Mecseki Láthatatlanok tiszteletére, az alkotást szerdán avatták fel. Kutas József igazgató és Szabó Csaba, a fenntartó Baptista Szeretetszolgálat oktatási igazgatójának köszöntője mellett Hoppál Péter pécsi országgyűlési képviselő, kulturális államtitkár mondott beszédet.

– Megtisztelve érezhetjük magunkat, hiszen olyan elődük nyomában lépkedünk, akik az egész világtörténelmet megváltoztatták – hangsúlyozta Hoppál Péter, aki a diákok figyelmét arra hívta fel, beszéljenek nagyszüleikkel, ismerjék meg az ’56-os események hátterét.

széchenyi gimi, 56, gulag, hl05
Interaktív fal készült a Széchenyiben

Az ünnepség második felében a diákok a II. világháború utáni szovjet terror, a malenkij robot, a Gulag-GUPVI áldozataira emlékeztek, e borzalmas eseménysorról külön kiállítás készült, valamint leleplezték Baky Péter erre az alkalomra készült festményét is. Hoppál Péter azt hangsúlyozta, ez a szörnyű eseménysor a magyar társadalomban kibeszéletlenül maradt, de nem szabad hagyni, hogy a borzalmas bűntettek elsikkadjanak az emlékezetben.

széchenyi gimi, 56, gulag, hl02
Hoppál Péter és Szabó Csaba leplezte le a festményt
Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő