24 C
Pécs
csütörtök, június 20, 2024
KezdőlapAbszolut FérfiA tánctalálkozón debütál a Pécsi Balett nagyszínpadi produkciója, a Faust

A tánctalálkozón debütál a Pécsi Balett nagyszínpadi produkciója, a Faust

17. alkalommal rendezik meg a pécsi táncünnepet, melynek vendégelőadásaira most elsősorban a gyerekeket és a családokat várják szeptember 15. és 18. között. A jegyértékesítés ma elindult, íme a kínálat!

Szeptember 15-én, pénteken Csizmás kandúr tanulságos történetével indítja a XVII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó programsorozatát a Bozsik Yvette Társulat; 16-án, szombat délután Vuk érkezik az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat feldolgozásában; 17-én, vasárnap Palya Bea Álom, álom, kitalálom című meséjének táncszínházi adaptációját adja elő a Duna Táncműhely; 18-án, hétfőn, pedig a Győri Balett társulata Max és Móric csínytevéseivel várja interaktív táncos előadással és mozgásfoglalkozással a kicsiket. A gyermekelőadások helyszíne a Kamaraszínház, kezdés 17.00 – tájékoztatta lapunkat a Pécsi Balett.

Mint írja a társulat, a nagyszínpadi bemutatójukat is hagyományosan a találkozó keretében tartják.

Dubrovay László Kossuth-díjas Érdemes művész, a Nemzet Művésze Faust, az elkárhozott című táncdrámája szeptember 16-án 19.00-kor debütál a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán. Dubrovay László csodálatos és magával ragadó zeneműve látványos színpadképpel és jól követhető cselekménnyel elevenedik meg a Pécsi Balett táncművészeinek szenvedélyes előadásában Vincze Balázs Harangozó-díjas Érdemes művész rendezésében és koreográfiájával, Molnár Zsuzsa jelmezeivel és díszletében.

[su_quote]A Goethe remekművének ihletésére készült nagyszabású produkció a zene, a tánc és az irodalom rajongói számára egyaránt igazi csemegét ígér.[/su_quote]

A Faust ősbemutatója egyébként a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében valósult meg 2016-ban a Müpában. A produkció a 2023/24-es évadban a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködésében jön létre – közölte a társulat.

A XVII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

A jegyértékesítés megkezdődött az előadásokra, további részletek itt és itt találhatók.

https://www.pecsma.hu/abszolut-pecs/ha-szeptember-akkor-tanc/

Kiemelt képünk forrása: Pesti András/Pécsi Balett

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő