Hirdetés

A FutaPécs Sportegyesület tagjai jól tudják: a május elsejei sör és virsli egy kis testmozgás után esik a legjobban. Csaknem 50 lelkes sportoló éppen ezért szerda délelőtt felfutott a Misinára, majd vissza, hogy az esemény bázisán jó hangulatban majálisozzanak.

Idén 11. alkalommal hirdette meg a Tv-torony Félmaraton+ elnevezésű programját a FutaPécs SE, amely rekordszámú résztvevővel, vidám hangulatban zajlott május elsején. Nemcsak a pálya, hanem a rajt helyszíne is különleges volt. Most először a Pécsi Sörfőzde jelentette a bázist, ott gyülekeztek a sportolók.

– Az eseményre több mint ötvenen jelentkeztek, 47 futóból, 13 fő segítőből és 2 kerékpáros kísérőből állt össze a mezőny – tudtuk meg Szuper Józseftől, a FutaPécs SE tagjától és a rendezvény főszervezőjétől. – Többen érkeztek az Alföldről, de volt egy hatvani induló is. Egyébként a verseny történetében valószínűleg ő volt a legmesszebbi településről érkezett futótárs.

A cél, a Tv-torony már induláskor tisztán látszott

Ahogy a főszervező mondta, a résztvevők egy kis belvárosi kör után a Tv-torony felé vették az irányt, majd onnan futottak vissza, egy kis kitérővel, a sörfőzdéhez, ahol egy hideg pécsi sörrel és virslivel frissíthettek. A táv valamivel hosszabb volt, mint egy félmaraton, nagyjából 23 kilométert tettek meg a sportolók – ezért is van ott a rendezvény nevében a „+” jel. A jelentős szintemelkedés miatt az útvonal még a gyakorlottabb futók számára is kihívást jelentett, de örömfutás lévén most nem az számított, ki milyen gyorsan teljesíti a távot, csak az, hogy mindenki jól érezze magát. Ez pedig teljesült, ami nemcsak futás közben, hanem utána, a baráti beszélgetéseket hallgatva is érezhető volt.

A csúcs felé közeledve többen inkább sétára váltottak

Az esemény komoly múltra tekint vissza, 2014 óta minden évben megrendezték valamilyen formában – ezt már Papp F. Ferenctől, a FutaPécs elnökétől tudtuk meg. Két olyan alkalom volt, amikor csak privát teljesítés volt lehetséges a koronavírus-járvány miatt, de a leglelkesebbek akkor sem hagyták ki a különleges élményt. A résztvevők száma és olykor a rajthelyszín is változott az évek alatt, viszont van két olyan futó, aki eddig az összes Tv-torony Félmaratonon teljesítette a teljes távot: Papp Melinda és Hegedüs Csaba. Az egyesület pedig már most készül a jövő évi félmaratonra, ami a tizedik olyan alkalom lesz, amikor a résztvevők hivatalosan is együtt futhatnak.

Rekordszámú résztvevővel zajlott az idei örömfutás

Fotók forrása: Csuka László

Hirdetés