26 C
Pécs
vasárnap, július 21, 2024
KezdőlapPécs AktuálA Verseny utcában, a volt Bőrgyár-pályán épülhet fel a PMFC új stadionja

A Verseny utcában, a volt Bőrgyár-pályán épülhet fel a PMFC új stadionja

Persze, ha a kormányzat, illetve Orbán Viktor tényleg megdobja a másodosztályba most feljutó PMFC-t egy új létesítménnyel.

A Fidesz-közeli Pécsi Újság írta meg Hargitai Jánosra hivatkozva, hogy Orbán Viktor kormányfő  „pozitív választ adott” a baranyai fideszes képviselő új pécsi stadionnal kapcsolatos felvetésére.

Úgy néz ki, hogy a PMFC végre feljuthat az NB II-be, ennek jogi és egyéb nehézségeiről ebben a cikkünkben írtunk:

https://www.pecsma.hu/top/jog-tulaj-penz-hogyan-lehet-nb-ii-es-a-pmfc/

A Stadion utcai stadion ugyanakkor nem alkalmas sem első-, sem másodosztályú meccsek rendezésére, bár úgy tudjuk, a labdarúgó-szövetség nem fog akadályt gördíteni az elé, hogy a csapat egy ideig még ott játsszon. Hosszú távon viszont nyilván meg kellene oldani a problémát, és mivel Magyarországon a futball nem üzlet, hanem valami más, nálunk kizárólag az állam segítségével épülnek stadionok. Az új pécsi arénáról is a kormány, ne kerteljünk, Orbán Viktor, a magyar labdarúgás legmeghatározóbb személyisége fog dönteni.

Városházi forrásaink szerint a legtöbb helyi érintett a Verseny utcai Várkői Ferenc sporttelepet, azaz a volt Bőrgyár-pályát tartja alkalmasnak a stadionépítésre. Toller László polgármestersége idején is Verseny utcai helyszín merült fel, mégpedig a PVSK sporttelepe. Ott azonban egy másik fejlesztés indult meg nemrég, a Vasút-stadion helyén nyolcszáz fős fedett lelátó épülhet fel a közeljövőben.

A Várkői egyébként az önkormányzat tulajdona, a PSN Zrt. kezelésében van. Egy füves és néhány salakos pálya, öltözők, valamint egy ipari műemlék fedett, fa lelátó találhatók a területen.

Hirdetés
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő