A vidéki költözés nem nehezebb, mint a fővárosi!

Hirdetés

Ha Budapestről költözünk vidékre, akkor kissé nehezebbnek gondoljuk a folyamatot, mintha városon belül települnénk egyik helyről a másikra, pedig mindez csupán időben jelent némi eltérést, maga a költözés módja és folyamata gyakorlatilag megegyezik.

Az árajánlat kéréséhez mindenképpen meg kell jelölni, hogy mely településre kell szállítani, illetve, hogy mennyi a szállítandó holmi, így már egy hozzávetőleges árat kaphatunk. Mindenképpen profi céget érdemes megbízni, hiszen nem mindegy, hogy kivel szelik át ingóságaink az országot.

A költözés első lépései

Ha eljön az idő a költöztetés Budapestről vidékre szolgáltatás igénybevételének, akkor mindenképpen olyan költöztető vállalkozást érdemes választani, akinek rendben tartott, szervizelt járműparkja van, mondta el a Promove, a megbízható költöztetés szakértő munkatársa. 

Ilyenkor ugyanis hosszú útra indul az autó, így nem mindegy, hogy probléma nélkül jut-e el az autó a célhelyszínre, vagy az út szélén rostokolva várja a szerelőt, rajta az ügyfél minden értékével.

A költözés első lépése tehát a megbízható cég kiválasztása, akire nyugodt szívvel bízhatja rá bútorait, használati tárgyait és értékes holmijait.

A helyes csomagolás fél siker!

Használjon költöztetődobozt annak érdekében, hogy a hosszú úton biztonságban legyenek a dolgai. Nem lehet ugyanis kiszámítani az útviszonyokat, Budapesten eleve rengeteg a kátyús utca, de vidéken is előfordulhatnak nagyobb úthibák. 

Egy esetleges hirtelen fékezés következtében egy nem megfelelően becsomagolt bútor vagy doboz könnyen elszabadulhat, kiborulhat, esetleg ráeshet egy másik dobozra, így eltörik, megsérül, ami benne van.

A doboz bepakolása

A dobozolás során úgy járjon el, hogy tegyen először a dobozba egy nehezebb tárgyat, például könyveket, majd pedig töltse ki a fennmaradó helyet könnyebb dolgokkal, például ruhával vagy párnával. Ezután a dobozt zárja le és írja rá, hogy mit tartalmaz, illetve melyik helyiségbe kerüljön.

Ezáltal a dobozok körülbelül egyforma súlyúak lesznek, így biztos lehet benne, hogy egyik sem fog kiszakadni. A bútorok fiókjaiban se hagyjon semmit, ezeket a dolgokat is tegye dobozba.

A lomtalanítás

Ha sok olyan tárgya van, amit nem szeretne magával vinni, akkor kérjen lomtalanítási szolgáltatást, ezáltal könnyedén megszabadulhat a felgyülemlett használati tárgyaitól. A költöztető cég ezen szolgáltatását akkor érdemes igénybe venni, ha törött, működésképtelen, elavult tárgyakkal rendelkezik.

Bútorok szét- és összeszerelése

A bútorokból vegye ki a fiókokat, a szétszedhető bútorokat pedig szerelje lapra. A vékony szekrények ugyanis szállítás közben könnyen megrongálódhatnak, eltörhetnek. A költöztető cég szívesen segít ennek kivitelezésében, a bútorokat pedig a helyszínen újra összeszerelik.

A budapesti címen mindenképpen foglaljon parkolóhelyet, így segítheti a költöztetők munkáját, valamint az óradíjas munka esetén hamarabb fognak végezni a költöztetők, ha a bejárathoz közel tudnak megállni.

(x)

Hirdetés