Balesetek Baranyában: nem mindenki ért haza a múlt héten

Baranya megye közútjain november 8-a és 14-e között összesen 64 közlekedési baleset történt. Heten könnyű, míg ketten súlyos sérüléseket szenvedtek, egy baleset pedig halálos kimenetelű volt.

Az elmúlt héten is a gyorshajtásnak, a szabálytalan kanyarodásnak és az elsőbbségadás elmulasztásának volt a legfőbb szerepe a balesetek bekövetkezésében – írja a Police.

Egy esetben az ittasság gyanúja is felmerült…

A november 13-án Pécs mellett, Magyarsarlós külterületén történt halálos balesetről itt írtunk.

A rendőrség a balesetek kapcsán felhívja a figyelmet: a csapadékos idő miatt az utak csúszósabbak lehetnek, csökken a látótávolság, a látási viszonyok pedig korlátozottá válnak. Mint írják, az őszi, téli hónapokban a közúti balesetek főbb oka, hogy a sofőrök nem az út-, az időjárási és a látási viszonyoknak megfelelően közlekednek.

Fontos, hogy alkalmazkodjunk a megváltozott körülményekhez, és a járműveket is készítsük fel az őszi, téli közlekedésre.

A rendőrség Látni és látszani elnevezésű közlekedésbiztonsági kampánya december 10-ig tart, amely során arra ösztönzik a gépjárművezetőket, hogy vizsgáltassák át az autójuk világító és fényjelző berendezéseit, gumiabroncsait, valamint ellenőriztessék látásukat.

A kezdeményezés célja a balesetek megelőzése.