Baranyai szakember lett az idei év erdésze

2022-ben Gerner László, a Mecsekerdő Zrt. Pécsváradi Erdészetének kerületvezető erdésze viselheti a megtisztelő címet.

hirdetés
Uránia Mozi

Az Év Erdésze versenyt kifejezetten az erdőgazdálkodásban aktívan dolgozó, középfokú végzettségű erdész szakemberek számára hirdetik meg minden évben. Ők azok a szakemberek, akik gyakorlati munkájukkal a leghatékonyabban formálják, folyamatos terepi jelenlétükkel megőrzik a magyar erdőket. A verseny legfontosabb célja az erdészek szaktudásának gyarapítása és korszerűsítése, a legmodernebb erdőkezelési elvek és eszközök alkalmazásának ösztönzése – olvasható a Mecsekerdő közleményében.

Mint írják, idén tizennegyedik alkalommal került sor az országos döntőre, amely ezúttal a Pilisi Parkerdő Zrt. területén, Gyarmatpusztán zajlott. Az elmúlt hetekben bonyolították le a területi versenyeket, melyeken összesen több mint 200 erdész közül választották ki a döntő résztvevőit. Május 18-án és 19-én, kétnapos versenyen húsz erdész mérte össze tudását a legkülönbözőbb szakmai kategóriákban.

Közülük pedig a Mecsekerdő Zrt. Pécsváradi Erdészetének kerületvezetője, Gerner László került ki győztesként.

Az eredményhirdetés május 19-én a Pilisi Parkerdő Zrt. gyarmatpusztai vadászházában volt, ahol az Országos Erdészeti Egyesület képviseletében Andrásiné Dr. Ambrus Ildikó technikus alelnök, illetve a házigazda nevében Reinitz Gábor az erdőgazdaság vezérigazgatója adta át a díjakat.