Elrejtheti a kedvelések számát az Instagram

Ezzel potenciálisan csökkenthető volna a felhasználókra nehezedő nyomás – írja az Origo.hu egy a Facebookhoz köthető mobilalkalmazások kódjában keresgélő Jane Manchun Wong felfedezés alapján. 

Elképzelése szerint a fotóközpontú közösségi hálózat a jövőben elrejtheti a nyilvánosság elől, hogy mennyi kedvelés érkezett tartalmakra. A képeket megosztó felhasználók így továbbra is látnák a kedveléseik számát, de a követőik számára nem lenne elérhető az információ.

Az Instagram tájékoztatása szerint a felfedezett változtatás jelenleg nem áll tesztelés alatt, azonban a közösségi hálózat folyamatosan kutatja, hogy miként tudná csökkenteni a felhasználóit érő nyomást, így lehetséges, hogy számításba veszik majd a lehetőséget. Egy digitális jóléti változtatásról van szó, de egyelőre a cég sem tudja, hogy bevezeti-e, és ha igen, akkor milyen formában.

A legnagyobb problémát valószínűleg az jelenti az Instagram számára, hogy a kedvelések számának az eltüntetése nagyon nem tetszene az Instagram “influenszereinek”, hiszen a tarifájukat elsősorban a követők és a kedvelések száma határozza meg, ezek alapján fizetik őket a hirdetők.

Hirdetés