Ezért csapódott a szalagkorlátnak Michelisz

A napokban rendezték meg az eSport WTCR előszezon első versenyét a Hungaroringen, melyen WTCR-pilóták és szimulátoros versenyzők csaphattak össze. A világkupa-győztes pécsi Michelisz Norbert mind a két futamon egy kicsit összetörte autóját, nagyon aranyos az egyik története – írja az Eurosport.

A pécsi pilóta volt a leggyorsabb a profi versenyzők közül a selejtezőben, az időmérő edzésen viszont Mat’o Homola és Mikel Azcona is elé került. Majd jött a két futam, mindkettőben egy-egy ütközés, az eredmény pedig egy negyedik és egy hetedik hely lett a WTCR-versenyzők között – foglalja össze az Eurosport.

A történet tovább folytatódik: Michelisz az egyenesben haladva egyszer csak váratlanul balra fordult, és autója a virtuális szalagkorlátnak csapódott. Vajon mi történhetett? A pilóta saját maga mesélte el az Eurosportnak:

„Nem vettem fel fejhallgatót, és már tudtam, hogy valami készül, mert a kisebbik lányom korábban is kopogtatott. Mivel nem tudtam rá reagálni, elkezdett egy kicsit elégedetlenkedni az ajtó előtt, mire jött a nővére, és jó testvérként beengedte. Egy pillanatra odanéztem, és ez lett az eredménye. De a baj már három kanyarral korábban kezdődött, úgyhogy szépen elő volt készítve a manőver”.

A bajnokság két hét múlva a Szlovákia-ringen folytatódik.

hirdetés

Hirdetés