Kiskorában azt mondták, nem alkalmas a dzsúdóra. Ötven évvel később viszont fekete öves mester lett. Mindez azért is nagy szó, mert Papp Viktor neve eddig a rock and roll-al csengett egybe. Most viszont már ott szerepel a sikeres danvizsgát tettek között. 

hirdetés

Papp Viktor az elmúlt 35 esztendőben feleségével, Majorlaki Ágnessel több ezer gyerekkel szerettette már meg az akrobatikus rock and roll-t, akikkel több bajnoki címet, hazai és nemzetközi elismerést is begyűjtött. Most viszont valami egészen másban remekelt a pécsi táncos és tánctréner.

Egy törött lábbal kezdődött minden

Bár 8 éves korában törött lábbal vitték haza az edzésről, a sport iránti szeretete visszahúzta volna a tatamira. Leendő edzői viszont azt tanácsolták neki, keressen valami más elfoglaltságot, mert a dzsúdó nem neki való.

– Nagy csalódás volt, de ez nekem még nagyobb löketet adott és ennek ellenére 18 éves koromban elkezdtem keményebben dzsúdózni. Nemsokkal ezután már a tánc is az életem részévé vált, így párhuzamosan csináltam a kettőt – meséli Viktor a kezdeteket.

Nem tartották igazi dzsúdósnak Viktort (felső sor, balról a harmadik)

Dönteni kellett a két sport között

Viktor végül a táncnál kötött ki, ami megalapozta az egész életét. De nem felejtette el a cselgáncsot sem.

– Minden dzsúdós álma, hogy egyszer fekete öves legyen. Mikor még versenyszerűen harcoltam, öt fokozatot értem el, barna övvel fejeztem be. Így nem volt messze az a fekete öv – mondja Viktor.

A pécsi táncos és edző hobbiként újra cselgáncsozni kezdett, aminek meg is lett az eredménye.

59 évesen fekete öves mester

50 évesen kezdte bezsebelni az érmeket

Bár Viktor életének elmúlt 35 évében a tánc játszotta a főszerepet, az utóbbi évtizedben több korosztályos dzsúdóversenyen is elindult.

– Kétszer sikerült magyar bajnokin harmadik helyezést elérnem, kétszer pedig Európa-bajnokságra is kijutottam – sorolja Viktor az eredményeit.

A tánc az élete

Közel 60 évesen lett meg a fekete öv

Viktor a szép eredmények után úgy döntött, hogy elkezdi a felkészülést a fekete öv megszerzésére. A munka több hónapot vett igénybe, heti 3-4 edzéssel együtt.

– Közben persze a táncosaimat sem hagyhattam magára, így főként esténként jártam edzésre a PVSK-hoz, Kersics Antal 4 danos Senior Judo Világbajnok edzőhöz.

A végeredmény nem maradt el: decemberben meglett a fekete öv, és ezzel Viktor 50 éves álma teljesült.