Új hibrid (online és offline elemeket is tartalmazó) navigációs szoftveren dolgozik a magyarországi székhelyű autóipari szoftverfejlesztő, az NNG Kft., a 2 milliárd forint összköltségvetésű projektet, amely 60 új kutató-fejlesztő munkahelyet teremt, közel 1 milliárd forinttal a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alap támogatta – közölte a társaság az MTI-vel.

hirdetés
Uránia Mozi

A cég budapesti K+F (kutatás és fejlesztés) központjában olyan autós navigációs rendszer prototípusán dolgoznak, amelyben a szoftver már az NDS (Navigation Data Standard) nemzetközi szabványának is teljeskörűen megfelel majd.

A fejlesztés jelentőségét mutatja a közlemény szerint, hogy a navigációs termékek piacán a következő években leginkább az NDS-szabványnak megfelelő termékeket lehet majd eladni. A német autógyártók már szinte kizárólag ezzel kompatibilis rendszerekkel szerelik fel modelljeiket.

Az NNG Kft. tájékoztatása szerint a társaság navigációit több mint 30 millió eszközben használják világszerte, köztük 30 autómárkában. A cég a világ számos pontján Európán kívül például az Egyesült Államokban, Brazíliában, Svájcban, Izraelben, Kínában, Japánban és Indiában rendelkezik helyi képviselettel.