Orfűn startol az idei raliszezon

A március 18-19-én rendezett Orfű-ralival veszi kezdetét a 2022-es idény. A klasszikus pályákon zajló futamra a Rallye2, Rallye3, Rally1 Historic, Teszt kategória és a Regularity bajnokság versenyzőit várják a szervezők.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke kifejtette, az utánpótlás szempontjából különösen fontos verseny az orfűi, mert a Rally2-ben és a Rally3-ban is sok tehetséges fiatal versenyzőpáros áll rajthoz, nekik pedig minden futamra szükségük van a fejlődéshez – idézi az MTI.

Az MNASZ elnöke hozzátette, a hazai élmezőny szempontjából is kiemelt jelentőségű a hétvégi esemény, sokan ugyanis itt, a mindig jó hangulatú orfűi versenyen próbálják majd ki az új, vagy a téli szünetben tovább fejlesztett autójukat, esetleg az új navigátort, csapatot.

Az MTI szerint a Sopia-NET Orfű Rallye az INTERCARS és KGÉP Kupákért futamra, vagyis az Orfű-ralira a Rally2-es és a Rally3-as kategóriában is 46-46 páros nevezett be, előbbi osztály indulóira 76 kilométernyi, utóbbiéra pedig 50 kilométernyi gyorsasági szakasz vár szombaton. Tesztelési szándékkal több mint 20 páros indul a bajnoki élmezőnyből, nekik szintén a 76 kilométeres versenytávot kell teljesíteniük.

Az országos ralibajnokság első futamát, a Salgó-ralit egyébként a következő hétvégén rendezik Salgótarján környékén, azonban az abszolút élmezőny tagjai közül többen is beneveztek az orfűi versenyre, hogy tesztelni tudják magukat.

Az Orfű-raliról részletek – kiírás, időterv, nevezései lista, térképek –  IDE KATTINTVA olvashatók.