Ismét megrendezik a Nemzetközi Kosárlabda Konferenciát Pécsen, a július 23–24-én zajló eseményen világhírű előadók vesznek részt, az egyik sztárvendég a Toronto Raptors csapatát 2019-ben bajnoki címig repítő Nick Nurse lesz.

hirdetés
Uránia Mozi

Még alig fejeződött be az első, óriási hazai és nemzetközi visszhangot kapó I. Nemzetközi Kosárlabda Konferencia, máris elkezdődött a következő, júliusi rendezvény szervezése – írja honlapján a Rátgéber Akadémia.

A januárihoz hasonlóan a nyári konferencián is elismert, híres szakemberek előadásait hallgathatják meg az érdeklődők.

Személyesen látogat el Pécsre, és öt előadást fog tartani az NBA-ben az év edzőjének megválasztott Nick Nurse, aki 2019-ben vezetőedzőként bajnoki címig vezette a Toronto Raptorst. Itt lesz Stephen Curry felfedezője és edzője, Robert McKillop, valamint a FIBA Europe Játékvezetői Bizottságának vezetője, Davorin Nakic.

Előadást tart továbbá Török Zoltán, az Euroliga-győztes Sopron ügyvezető igazgatója; az NBA-bajnok Serge Ibaka személyes teljesítménytudósa, a Baszkföldi Egyetem elnöke, Julio Calleja-Gonzalez; a teljesítmény-hatékonyság növelésének szakértője, Igor Jukic.

A görög kosárlabdázás aranykorában hét évig az Arisz, három évig a PAOK segédedzőjeként dolgozó Ernest Radjen is Pécsre látogat, ő világszínvonalú edzőtovábbképzőkön tartott előadásokat, és a Rátgéber Kosárlabda Akadémia mentoredzője.

Az egybegyűlteknek beszél majd Németh László, aki három nemzet válogatottját is irányította, és négy különböző országban nyert bajnoki címet, valamint a Szpartak Moszkvával Euroliga-győztes, Európában az év edzőjének választott Rátgéber László, a konferenciának otthont adó akadémia szakmai és stratégiai igazgatója.

A júliusi eseményen újdonság lesz, hogy a kosárrajongók ezúttal nem csak elméleti előadásokat, hanem gyakorlati bemutatókat is láthatnak a világ legjobb szakembereinek prezentálásban.

Íme a legfontosabb információk a II. Nemzetközi Kosárlabda Konferenciáról:

  • Időpont: július 23–24.
  • Helyszín: Rátgéber Kosárlabda Akadémia (Megyeri út 74/1).
  • A konferencia angol és magyar nyelven zajlik.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, melyről később adnak tájékoztatást a szervezők.