Pécsi diákok! Tanuljatok jópofa alkalmazásokkal!

Újra itt a suli, ezekkel az alkalmazásokkal sokkal könnyebb lesz! Történelem, biológia, nyelvtanulás, kémia, földrajz a kisebb és nagyobb pécsi diákok okostelefonjain! Ingyenes és magyar alkalmazások bemutatására törekedtünk, de azért akad kivétel. 

hirdetés

Sulira fel!

Igazán kicsiknek: melyik képkocka hova való?

Nem igazán iskolai alkalmazás a magyar Sulira fel!, de az ovis apróságok szülei imádni fogják. Az appal 3-6 éves gyermekek iskolaérettségét tesztelhetik. Miközben a gyerkőcök szórakoztató és játékos feladatokat oldanak meg a táblagépen (a játékok csak táblagépeken futnak), addig a szülők ellenőrizhetik gyermekeik eredményeit és nyomon követhetik fejlődésüket saját okostelefonjaikon. A színes-szagos cuki felmérőfeladatok főként a matek-képességeket és az írást, a problémamegoldást célozzák meg. Az ovisok tehát játszva-szórakozva élesíthetik elméjüket és készülhetnek az első iskolás évekre.

Androidra
iOS-re

Magyar História

Magyar történelem a zsebben!

Ha túl száraz a törikönyv anyaga, érdemes előkapni ezt az alkalmazást, ami egy kicsit feldobja a histórialeckéket. Gyönyörű fejlesztés, tele kitűnő illusztrációkkal, képgalériákkal, amik egyértelműen kellemesebb élménnyé tudják varázsolni a magyar történelem fontos állomásainak és történéseinek magolását. Az appnak köszönhetően a honfoglalástól kezdve a rendszerváltásig, korszakokra és szakaszokra bontva tanulhatnak hazánk történetéről és az azt meghatározó uralkodókról a kicsik és nagyobbak. Nyilván az alapműveltséget adja át az alkalmazás, tömören, egyszerűen, nem megy bele részletekbe, de a dolgozatok megírásához még így is nagy segítséget jelent.

Androidra
iOS-re

Periódusos rendszer

Kémiapuska? (fotó: origo.hu)

Egyszerű, de nagyszerű periódusos rendszeres alkalmazás azokra a kegyetlen napokra, amikor semmi mást nem csinálnak a gyerkőcök, csak a kémiai elemeket és tulajdonságaikat verik be naphosszat. A digitális, interaktív táblán, ha az egyes elemekre rákattintunk, kapunk egy-egy részletes leírást róluk, melyek a számonkérések során jól fognak jönni. Ugyan tökéletes ez az app puskázáshoz is, de persze soha nem buzdítanánk ilyesmire a diákokat.

Androidra

The Human Body (Az emberi test)

Az emberi test működése és felépítése kerül szó szerint testközelbe ezzel az interaktív – de sajnos egy ezresbe fájó – biológia-appal. A csak iOS-en elérhető alkalmazás könnyen érthetően, a magyar mellett több nyelven is bemutatja a gyerek- és felnőtt, női és férfi test szerveit és funkcióit. Kiválasztjuk a tanulmányozni kívánt testet, a kapott aranyos kis bábura klikkelgetve különböző rétegenként vizsgálhatjuk meg azt. Elmerülhetünk az emberi emésztőrendszer, a vérkeringés, a csontok rejtelmeiben, de mindezeket még részletesebben is boncolgathatjuk. Utazhatunk a szívkamrákban, az emésztőrendszerben pedig végignézhetjük, ahogy a bábunk bendőjében halad az étel és az ital. Megéri a pénzét!

IOS-re

GeoMánia

Na, melyik ország zászlaja ez?

Nem lehet elég korán elkezdeni az alapvető földrajzi ismeretek elsajátítását, a magyar GeoMánia app a tantárgyon belül az országok, zászlók és fővárosok párosításában segít a kisdiákoknak, egyszerűen és simán. Kiválasztjuk, hogy melyik témakörben tesztelnénk magunkat, és már megy is a játék: látunk például egy zászlót, ahhoz a megfelelő országot kell társítanunk, vagy épp annak az országnak a fővárosát, és így tovább.

IOS-re

Szókirakó

Nehezebb, mint gondolnánk

Nagyszerű magyar oktatójáték a Szójáték, melyben vegyülnek az anagrammák, a szókirakók, és a keresztrejtvények. Egy menet a Szójátékban úgy néz ki, hogy van a képernyő alján egy csomó betűcsoportra „szétrobbantott” szó, fent 8 rövid leírás a megfejtendő, majd pedig a megtalálandó szavakról. Például „magyar író, 6 betű”, melynek megfejtése MADÁCH, csak hát ahhoz, hogy sikerrel járjunk, az összekutyult betűdzsungelben kell először kiigazodni. A játék összesen 210 játékot és 1680 megfejtésre váró szót tartalmaz. Okosít és ügyesít, nem egyszerű, de legalább kellőképp nehéz játék.

Androidra
iOS-re

hirdetés

Hirdetés