„Saját lábon” címmel hirdet, immár harmadik alkalommal vállalkozástervezési vetélkedőt a Baranya Megyei Kormányhivatal középiskolás csapatok számára. A nívós versenyen nemcsak tapasztalatot, de értékes nyereményeket is hazavihetnek a nyertes baranyai csapatok, a legjobbakat például tablettel jutalmazzák az ítészek.

Április végéig várják az elkészített üzleti terveket a Baranya Megyei Kormányhivatal munkatársai azoktól a pécsi csapatoktól, akik forradalmi vállalkozásötletüket bátran bemutatnák a nagyközönség előtt is. A Foglalkoztatási Szövetkezés Baranya felzárkózásáért 2020 projekt keretében a gimnáziumokban, szakgimnáziumokban, szakközépiskolákban, szakiskolákban, a 2018/2019-es, vagy a 2019/2020-as tanévben végzettséget szerző fiatalok nevezhetnek három fős csapatokban, egy általuk választott segítő tanárral.

A jelentkezőknek nem kell mást tenniük, mint kidolgozni egy üzleti tervet, majd a megadott formanyomtatványon, elektronikus úton, pdf-formátumban elküldeniük a foglalkoztatas@baranya.gov.hu e-mail címre.

Az üzleti terveket a meghosszabbított határidő szerint 2019. április 30-ig lehet beküldeni

A beérkezett üzleti terveket a megye jelentős gazdasági szereplőit képviselő szakértői zsűri értékeli és rangsorolja. A bírák vizsgálják a tevékenységi kört, a vállalkozás által magvalósítandó szolgáltatás piaci igényét, a beindításhoz szükséges eszköz- és tőkeigényt, a becsült árbevételt, a PR- és marketingtevékenységet.

A benyújtott pályaművek értékelése után, a zsűri által legjobbnak ítélt öt csapat kap lehetőséget arra, hogy írásban benyújtott pályamunkáját a zsűri előtt személyes prezentáció keretében is ismertesse. A prezentációt követően a zsűri tagjai értékelik a bemutatott üzleti terveket, és tanácsokat, javaslatokat is adnak a vállalkozás esetleges sikeres megvalósításához, majd végső eredményt hirdetnek.

Dr. Horváth Zoltán, a Baranya Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a vetélkedő kapcsán elmondta, az elmúlt években kifejezetten színvonalas pályamunkák, kreatív vállalkozási elképzelések érkeztek be a fiataloktól. Tavaly városismereti turisztika applikáció, adalékmentes pékáru vagy házhoz jövő szépészeti szolgáltatás ötletével egyaránt nagy sikert arattak a legjobbak közé válogatott csapatok.

– A fiataloknak nagy élmény, ha az elképzeléseiket országos vagy akár nemzetközi hírű vállalkozások vezetőivel vitathatják meg. Minden évben nagy gondot fordítunk arra, hogy a zsűribe olyan elismert gazdasági szereplőket hívjunk meg, akik valóban hasznos észrevételekkel, tanácsokkal segíthetik a diákokat – hangsúlyozta a kormánymegbízott. Hozzátette, a legnagyobb eredmény az lenne, ha a felvázolt ötletekből előbb-utóbb valódi vállalkozások alakulnának, amelyek hozzá tudnának járulni a baranyai gazdasági élet színesebbé, élénkebbé tételéhez is.

A legígéretesebbnek értékelt pályamunka készítői egy-egy tabletet nyernek, de a 2-5. helyezést elérő csapatok sem távoznak majd üres kézzel

A részletes pályázati felhívás, valamint a pályázatok elkészítéséhez szükséges üzletiterv-sablont IDE kattintva érhetjük el!

hirdetés

Hirdetés