Saját készítésű ajándékok, amiknek bárki örülne

Ha valakinek ajándékozunk, jó esetben örömet akarunk neki okozni és lehetőleg valami hasznos vagy szép dologgal meglepni az illetőt. Ha van némi kézügyességünk és szabadidőnk, akkor saját készítésű dolgokkal nem hibázhatunk. Mutatunk néhány ajándékötletet, ami férfinak, nőnek, fiatalnak és idősnek is tutira mosolyt csal az arcára. 

hirdetés
Uránia Mozi

Ej, mi a kő…

Ha az ember – a cikk írójához hasonlóan – megrögzötten gyűjti a szép alakú és színű kavicsokat, egy idő után valószínűleg már nem nagyon tudja hová tenni otthonában a felhalmozott kincseket. A jó hír, hogy ezekből csodálatos alkotások születhetnek.

Nagy divatja van mostanság például a kavicsképeknek, amiket viszonylag egyszerű elkészíteni és gyakorlatilag végtelen számú lehetőséget rejtenek magukban: kombinálhatjuk más anyagokkal és tárgyakkal, rajzolhatunk hozzá, lehetnek a képen egyszerű motívumok, de igazi bonyolult mesterművek is. A legjobb az egészben, hogy nagyon személyre szabottat alkothatunk, így garantált a siker, bárkinek is ajándékozzuk az újragondolt kavicskollekciót. És persze ha nagyobb kövekkel is tele a háztartás, akkor még mindig maradhatunk ennek befestésénél, feliratozásánál is.

Korábban írtunk egy pécsi anyukáról, aki egészen magas szinten űzi a kavicsképkészítést, ITT olvasható a cikk.

Néhány példa kavicsképekre: jól látszik, mennyire sokféle lehetőség rejlik bennük

Képgaléria, de nem ám uncsi albumban

Az alábbi videó alapján akár 20 perc alatt készíthetünk egy a közös emlékeket igazán kreatív módon bemutató képes dobozkát, amibe akár még egy kis édességet is csempészhetünk. Csupán néhány kinyomtatott fotóra, szép színes papírokra, ragasztóra, ollóra, vonalzóra lesz szükségünk hozzá.

Ugyan a felvétel angol nyelvű, minden lépés jól látszik, így nem feltétlenül szükséges hozzá az angoltudás. Természetesen nem árt olyan színeket és formákat használni, melyek az alkalomhoz és a megajándékozott személyhez illőek, a videó csakis az inspirálódást szolgálja.

Főzni bárki tud. És ha szeret is…

Bizony, a Pixar animációs cég egyik talán legsikeresebb filmjének, a L’ecsónak tanulsága pont ez: a főzés művészetét bárki elsajátíthatja. Ha pedig pont olyasvalakit ajándékoznánk meg, aki imád a konyhában sürögni-forogni, vagy éppen hogy több időt kellene ott töltenie, akkor a lehető legjobb ajándékok számára a saját kézzel készített vagy dekorált fa eszközök.

A fafaragás nem a legegyszerűbb dolog, de erre is remek tippeket találni online. Néhány ezer forintért pedig vásárolható barkácsboltokban, interneten, sőt néha még szupermarketekben is pirográf, amivel akár amatőrök is – persze nagy elővigyázatosság mellett – csodás motívumokat, szövegeket is égethetnek könnyűszerrel fa evőeszközökbe, vágódeszkába, tálakba, vagy bármi másba. Így ha maga a tárgy készen vásárolt is, saját dekorációval személyessé tehetjük.

A L’ecsó sztárséfje, Gusteau állítja: „Főzni bárki tud.”