Újabb pécsi siker a sportban!

Fél éve alakult az a focicsapat, akik most a HPCL Magyar Bajnokság dobogójának második fokára állhattak. A pécsi Poór Tamás által életre hívott eSportosok olyan sikereket értek el, amivel az Európai Bajnokok Ligájára is kijutottak. Mindezt egy olyan virtuális térben, ahol videojátékokon mérik össze tudásukat. 

hirdetés
Uránia Mozi

Poór Tamás közösségi oldalán közölte a hírt, miszerint fél évvel alakulásuk után már sikereket értek el. Az egykor füvön is futballozó, ma pedig az MTK Budapest eSport csapatának kapitánya bevallotta: maga sem hitt ekkora sikerben, amikor bekopogtatott Deutsch Tamás, az MTK Budapest elnökének ajtaján azzal az ötlettel, hogy hozzanak létre egy eSport FIFA csapatot. A 130 éves múlttal rendelkező MTK végül belement, így az országban elsőként állhattak „pályára” a virtuális csapatukkal.

Poór Tamás játék – azaz sport – közben

Mi az az eSport?

Az eSportban nincs kemény fizikai aktivitás, testi kontaktus, de van csapatjáték, melyben a sikerhez az ügyességen és a technikai felkészültségen túl tökéletesen kidolgozott összjátékra, taktikára és jól átgondolt stratégiára van szükség – írja az MTK a honlapján. Dél-Koreától és Kínától kezdve, az Egyesült Államokon és Európán át egyre több helyen igazi sportként kezelik az eSportot.

És aki szeretne végignézni egy ilyen meccset, az megteheti március 11-én, vasárnap 21.00-től, mert a Magyar Kupában a Puskás Akadémia eSport csapata ellen döntőznek az MTK-sok.