Világjátékokon remekeltek a pécsi lépcsőfutó tűzoltók

Az idén Rotterdamban rendezték meg a XIX. World Police and Fire Games nevű versenyt, ahol rendőrök és tűzoltók különböző általános és speciális sportágakban mérték össze a tudásukat. Magyarországról két tűzoltó lépcsőfutásban szállt versenybe a világ számos tájáról érkező versenyzővel – számolt be róla a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Mint írja a katasztrófavédelem, a rendőrök és tűzoltók világjátékára 70 ország 15 ezer versenyzője érkezett, akik július 22. és 31. között 60 sportágban küzdöttek az elsőségért. Az általános sportágak között olimpiai és nem olimpiai egyéni és csapatszámok voltak, míg a speciális jellegű versenyszámok a rendőri és a tűzoltói hivatáshoz kapcsolódtak.

Magyarországról Windischmann Dávid Roland tűzoltó őrmester, a Pécsi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság beosztott tűzoltója és a korábbi pécsi tűzoltó, Molnár Máté tűzoltó őrnagy, jelenleg Budapesten a XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság parancsnoka indult lépcsőfutásban.

Egyiküknek sem volt ismeretlen ez a szám, mindketten rendszeresen részt vesznek országos lépcsőfutó versenyeken. Mindkét tűzoltó komoly eredményekkel rendelkezik például a Misina Tűzoltó Toronyfutó és a többi országos lépcsőfutó versenyekről.

A rotterdami megmérettetésen a pécsi tv torony 25 emelete helyett egy nagyobb kihívás várt rájuk, ugyanis teljes bevetési felszerelésben a Wilhelmina mólón található, Hollandia egyik legmagasabb épülete, a De Rotterdam negyvennegyedik emeletére kellett feljutniuk.

A fiúk ezt meg is tették és nem is akármilyen eredménnyel!

A 18–30 éves kategóriában Windischmann Dávid az előkelő második helyet érte el, 7 perc 2 másodperces idejével, amivel közvetlenül az ecuadori kollégáját előzte meg, de maga mögé utasította a az amerikai, ausztrál, spanyol és brazil lépcsőfutókat is, egyedül a német versenyzőt nem tudta utolérni. A 30-35 évesek kategóriájában Molnár Máté az ötödik helyet érte el 6 perc 48 másodperces idejével, megelőzve osztrák, német, spanyol és mexikói versenyzőket.

Gratulálunk!