Virtuális bajnokságot indít Michelisz Norbert

Virtuális bajnokságot indít Michelisz Norbert, a túraautó-világkupa (WTCR) tavalyi győztese és csapata, a M1RA, a sorozat győztese pedig egy teljes idényre szóló versenyzési lehetőséget kap egy hazai, vagy nemzetközi autós gyorsasági bajnokságban 2021-ben.

A M1RA honlapján olvasható pénteki közlemény szerint a Hungaroring E-sport Bajnokság névre keresztelt sorozatban ingyenesen részt vehet bármelyik határon belül vagy kívül élő magyar.

hirdetés

Az online szezon öt fordulóból áll, az ezek során legtöbb pontot szerző öt versenyző pedig elméleti és fizikai felmérésen vehet részt a M1RA szervezésében, és közülük a Michelisz vezetésével meghozott szakmai döntés alapján a legfelkészültebb nyeri a fődíjat.

A győztes jövőre úgy versenyezhet végig egy teljes idényt, hogy a költségeket a bajnokság támogatói állják.

Az online sorozat április 13-án indul és június 21-én ér véget. Minden résztvevő a M1RA versenyautójának virtuális változatát vezetheti. A sorozatban kétszer a Hungaroringen, egyszer-egyszer pedig Monzában, a Nürburgringen, valamint Sepangban mérik össze tudásukat az indulók.

„Tudom, hogy ma is sokan gyakorolnak otthon a számítógépen és álmodoznak, hogy egyszer talán kapnak egy lehetőséget, ezért most én szeretnék esélyt adni valakinek” – mondta Michelisz, aki maga is szimulátoros versenyzéssel kezdte a pályafutását.

„Az e-sport kiváló terep, hogy megtaláljuk a tehetségeket, én pedig arra biztatok mindenkit, hogy tegyen próbát, mert az álmok valóra válhatnak”.

A bajnokság részletei

  • Az első Hungaroringes fordulót megelőző előselejtezőn a 24 leggyorsabb idővel rendelkező induló kerül a versenybe.
  • Az első forduló után a bajnokság aktuális első 15 helyezettje automatikus indulási jogot szerez a soron következő fordulóra.
  • Ez után a még kiadó 9 helyre továbbra is a fordulókat megelőző előselejtezőkön lehet bejutni.
  • Minden forduló egy szabadedzést követő időmérőből, majd két futamból áll. Az első futam normál rajtsorrend alapján indul, a másodikon az időmérő első tíz helyezettjének sorrendje megfordul.
  • Az időmérőn az első tíz helyezett 10–1 pontot szerez (az első 10 pontot a tizedik helyezett 1 pontot).
  • Mindkét futamon az első 15 helyezett szerez pontot, az első harmincat, a tizenötödik egyet.
  • A nevezés iránt érdeklődők kövessék a M1RA, Michelisz Norbert és a Hungaroring közösségimédia-felületeit.

Versenyek

1. forduló: Hungaroring, április 30., Előselejtező: április 13–26.
2. forduló: Monza, május 14., Előselejtező: május 1–10.
3. forduló: Nürburgring, május 28., Előselejtező: május 15–24.
4. forduló: Szepang, június 11., Előselejtező: május 29. – június 7.
5. forduló: Hungaroring, június 25., Előselejtező: június 12–21.

Forrás: Index.hu

hirdetés
Hirdetés