Egy nap a valódi hősökért. Ezzel a címmel szervez jótékonysági gyereknapot egy fiatal pécsi csapat, amelyen olyan daganatos betegséggel küzdő gyermekekre irányul a figyelem, akik életük legnagyobb csatáját vívják vagy vívták. 

A jótékonysági kezdeményezést Mester Luca sminkmester, Zsolnai Gergely fotós, a Filming in Pécs és az RG Stúdió csapata indította el a Tölösi Péter Alapítvánnyal közösen. A pécsi alapítvány 28 éve támogatja a daganatos megbetegedésben szenvedő gyermekek gyógyulását. Rehabilitációs központként működnek, ahol pszichiáter, szociális munkás és gyógytornász segíti a gyermekeket és azok családjait egyaránt.

A program ötlete Josh Rossi amerikai fotóstól indult el, aki először készített olyan fotósorozatot, amelyen a súlyosan beteg gyermekeket filmes hősökké alakította át.

Ezt követően Budapesten és Debrecenben is elkészítették, most pedig a Pécs melletti Nagykozárban válnak mesehősökké a beteg gyermekek.

A zártkörű esemény vasárnap kilenc órakor kezdődik, és egészen késő délutánig tíz gyermeket változtatnak majd át és fotóznak le. Lesz köztük Hablaty, Thor, Amerika kapitánya, Aranyhaj, Minnie, Pókember, Vasember és Herkules is. Az elkészült képekből naptár készül, amit június közepén mutatnak be.

A gyermekek egy szülői értekezleten mondták el, hogy minek öltöznének be szívesen

A kezdeményezés egyébként sok embert megmozgatott: Vermes Tímea operaénekes, Horváth Barnabás bűvész, a Pécsi Nemzeti Színház színészei, valamint a New Generation tánccsoport is készül egy kis előadással a gyermekek és családjaik szórakoztatására. Az énekesek és a táncosok mellett sportolók is ott lesznek a helyszínen: Konkoly Zsófival, Sors Tamással és Kenderesi Tamással is lehet majd beszélgetni, fotózkodni. Ezek mellett Szőke Zoltán színész is támogatta az ötletet, ő videóban mondta el a jótékonysági gyereknap lényegét:

Az eseményen ezek mellett légvár, lufihajtogatás, kézműveskedés és csillámtetoválás várja a kisebbeket és a nagyobbakat is egyaránt.

Támogassa Ön is a Tölösi Péter Alapítványt
Június 19. és 25. között valamint július 4. és 6. között napközit és tábort rendez az alapítvány, amire az anyagi támogatás mellett felajánlásokat is várnak. Ilyenek lehetnek például belépőjegyek a Pécsi Állatkertbe, a Mecsextrémbe, a Planetáriumba vagy esetleg az Abaligeti Cseppkőbarlangba, de egy kislétszámú csoport szállítása is nagy segítség lenne. Ezek mellett az alapítvány folyamatosan várja a tartós élelmiszerek, tisztítószerek, sporteszközök, társasjátékok felajánlását.

A rendezvény étkeztetését a Pezsgőház Étterem, a Tom Market és a Dorothy torta biztosítja. Az esemény főbb támogatói: Maszka Jelmezkölcsönző, Moravetz Produkció, Forandig Kft., Pécsi Harmadik Színház, Dudás-Hajas Szalon – Forró Édua, Családi légvárak – www.ugralo.hu, Rieger Pékség, Mosolyország, Szőnyeg Shop, Pannon Televízió és az MPapír.

Hirdetés