Gyerekeknek kötelező: a világjárvány ihlette a legújabb pécsi mesekönyvet!

Werner Nikolett neve a lokálpatrióta szülőknek nem lehet ismeretlen, hiszen a pécsi írónőnek 2018-ban jelent meg izgalmas, aranyos mesekönyve egy Leo nevű gekkóról. Ma pedig a boltokba került a hüllősztori folytatása „Leo Gekkó és a Cipősdoboz kórház” címmel. 

hirdetés

A mese elsősorban a koronavírus-járvány okozta nehézségek feldolgozásában segít a gyermekeknek, emellett prevenciós céllal hangsúlyozza a fertőzések megelőzésének módját, vigaszt nyújt a betegségben szenvedő gyermeknek és hozzátartozóiknak, valamint az önkéntesség fontosságára is felhívja a figyelmet.

A mű különlegessége, hogy 2019-ben íródott Észak-Macedóniában, még jóval a koronavírus megjelenése előtt, mégis annak veszélyeit és terjedését bemutatva.

A mesekönyvet október 3-án, szombaton 10.30-kor mutatják be a Pécsi Pagony könyvesboltban (Pécs, Munkácsy Mihály u. 1) és október 18-án, vasárnap 11.00 órakor a máriagyűdi Czukorborsóban (Siklós, Arany János u. 19.).

A könyvbemutatón Varga Kitti gyerekirodalmár beszélget a pécsi íróval, majd  Bogárdi Aliz pécsi előadóművész, az ÜnnepKörSzín társulat alapítója és fia, Kerekes Vince Kornél a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium dráma tagozatának növendéke olvas fel a meséből.

Kiemelt képünk illusztráció.