A napokban valami olyasmivel kísérletezett két nő Pécsen, ami akár hosszabb távon nagyobb szabású eseménnyé is kinőheti magát. Lánczos Benkő Tímea pécsi stylist és Notheisz Ivett, a Futureal pécsi vezetője egy délután erejéig elhozta nekünk a párizsi divathetet az Auguszt Házba.

Első alkalommal rendeztek hagyományteremtő divatbemutatót az Auguszt Házban pécsi nők pécsi nőknek. A Design Hét kapcsán megrendezett formabontó esemény több szempontból eltért egy rendhagyó bemutatótól, hiszen nemcsak szuper pécsi márkák őszi kollekcióját láthattuk a kifutón, hanem a „modellek” is mások voltak.

– Rengeteg nőtől hallom vissza, hogy rájuk a csontsovány modelleken bemutatott ruhák biztosan nem állnak majd jól. Bár már az elmúlt években sokat változott a divatipar arca, máig „tökéletes” nőket lehet csak látni a kifutókon, ami egyre csak távolítja a fogyasztókat a divattól – árulta el lapunknak Lánczos Benkő Tímea pécsi stylist az esemény előtti napon, majd elmondta, hogy olyanokat kértek fel ruháik bemutatására, akik hús-vér nők.

Ennek a gondolatnak a mentén alakult ki a divatbemutató „modell” csapata, akik közül egyikük sem hivatásos manöken, de van köztük fiatal diáklány, kétgyermekes anyuka, kismama, vagyis olyan pécsi hölgyek, akik pálcikalábak és vékony derék nélkül is tökéletesek.

Így történt, hogy az Auguszt Ház udvarán ők vonultak fel, van, aki kislányával kézen fogva. A Futureal bemutató előtt Schilli Tímea divattervező a T’MEA Couture egyedi kézzel készített ruhái mutatkoztak be. A Pécsi Kesztyű/KARMA új őszi-téli kollekciója, és Bauer Gábor, az Ezüstláz Ékszergaléria ékszerei egészítették ki a show-t. A modellek haját a Dudás-Hajas Szalon, a sminkeket a Neszesszer Kozmetika képviseletében Máthé Edina és Domján Lídia készítette el, a bemutató végén pedig egy könnyű tapas-vacsorára voltak hivatalosak a vendégek, melyet Lánczos Sándor készített el.

– Nagyon sok pozitív visszajelzést kaptunk, ami talán a legfontosabb. Olyan emberek is felfigyeltek az eseményre, akikre nem is számítottunk. Számomra az érzelem kiváltása volt a fő cél, ami azt hiszem, sikerült. Mindenki remekül érezte magát a szerepében, a „modell” hölgyeket is beleértve, amit azt gondolom, teljes mértékben közvetíteni tudtak a jelenlévő nőknek – mondta Lánczos Benkő Tímea, majd hozzátette, hogy mindenképpen folytatni fogják, egy eseménysorozat lenne a cél, ahol további ötletekkel szeretnék a divatbemutató fényét emelni.

Fotó: Zsolnai Gergely

Hirdetés