Mint az anyaméhben! Babafészkeket kaptak a koraszülött picik a pécsi klinikán

Babafészekcsomagokat adott át a PTE Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Neonantológiai Tanszékének az Alapítvány az Alapítványokért, Plüss Kommandó civil szervezet – írja az UnivPécs

hirdetés
Uránia Mozi

Az alapítvány 20. állomása a PTE, ahol anyaméhre emlékeztető babafészekcsomagot adtak át koraszülött kisbabák számára, vagyis olyan nagyon fontos és hasznos kellékeket, melyek az anya hasát imitálják: ölelő textilek, babatámasztók (ebbe úgy kapaszkodnak a babák, mint a köldökzsinórba), lélegeztetőgépekhez sapkák és szemtakarók.

Ezek az orvosilag is elismert és befogadott textilek segítik a kicsik idegrendszeri és fizikai fejlődését.

Szeretik a picik, jól és biztonságban érzik magukat az inkubátorban, könnyebben tudják tartani a hőjüket – mondta el az UnivTv-nek dr. Funke Simone, a pécsi klinika neonatológiai tanszékének vezetője.

Hozzátette: tavaly 460 gyereket ápoltak az intenzív osztályon, ezen belül pedig 120 olyan gyermek volt, akinek születési súlya nem érte el az 1500 grammot. A 27-28. gesztációs hét után 90 százalékos a túlélési esélye a gyermekeknek, nagyon jó esélyük van arra, hogy egészségesen is menjenek haza.

További részletek ide kattintva olvashatók.

Fotók: Csortos Szabolcs/UnivPécs